Danpal

Danpal solgt til Vestjysk Træemballage

Scroll
Case

Danpal solgt til Vestjysk Træemballage

Pallevirksomheden Danpal er blevet solgt til Vestjysk Træemballage, der er kontrolleret af det norske PE-selskab Daimyo.

Danpal er en førende landsdækkende leverandør af træpaller og eksperter i produktion af specialpaller og genbrug af europapaller med flere førende danske virksomheder som kunder. Med købet styrker Vestjysk Træemballage sin ambition om at blive en førende nordisk spiller inden for træemballage.

Danpal er bl.a. specialiseret i at optimere palleløsninger, så miljø- og klimabelastning minimeres. Samtidig er Danpal en meget socialt ansvarligt drevet virksomhed, hvor næsten 20% af medarbejderstaben er fra kanten af arbejdsmarkedet, ligesom virksomheden hjælper udsatte ledige gennem arbejdsprøvninger, praktik mv. Den Sociale Kapitalfond Invest har været aktionær i Danpal siden 2020, hvor Accura ligeledes bistod med investeringen. Virksomheden har siden gennemgået en stærk udvikling både finansielt og socialt.

Den Sociale Kapitalfond Invest er Danmarks første kapitalfond med fokus på at opnå både økonomisk afkast og social effekt. Fonden udspringer af Den Sociale Kapitalfond, som siden 2011 har samarbejdet med langt over 100 socialt ansvarlige virksomheder om investeringer og forretningsudvikling. Investorerne omfatter bl.a. Den Europæiske Investeringsfond, Vækstfonden, TryghedsGruppen og Novo Nordisk Fonden.

Vestjysk Træemballage er ejet af adm. direktør Carsten Lund og Kurt Fiskbæk og det norske investeringsselskab Daimyo, som særligt fokuserer på bæredygtige virksomheder.

Accura rådgav Danpal, Den Sociale Kapitalfond Invest og øvrige kapitalejere i Danpal i forbindelse med transaktionen.