Kom tættere på livet hos Accura

Opfølgning på fuldmægtigforløb – del 3

I denne portrætserie har vi i et år kunnet følge med i Katrines fuldmægtigforløb og hverdag hos Accura. På de næste par linjer tager hun os endnu engang med om bag kulisserne i afdelingen for Konfliktløsning og de spændende opgaver, hun sidder med:

Hvordan har dit første år som fuldmægtig været?
Da kalenderen rundede 1. februar 2024, kunne jeg glædeligt konstatere, at jeg nu officielt har overlevet det famøse år som førsteårsfuldmægtig. De seneste 12 måneder har været spændende, lærerige og til tider en smule hektiske, men alt i alt er året fløjet afsted. Det har været fyldt med en masse interessante sager og sjove oplevelser med mine kolleger, både i afdelingen og på tværs af Accura.Jeg er enormt glad for at gå på arbejde, og jeg sætter stor pris på Accura som arbejdsplads. Man kommer ikke udenom, at min gennemsnitlige arbejdsuge sjældent stopper ved de 37 timer, men det skyldes i høj grad, at jeg fra start af har fået lov til at været med på de helt store og komplekse sager, hvor opgaverne i langt de fleste tilfælde har været spændende og lærerige, og jeg derfor selv har haft lysten til at blive og yde en ekstra indsats.

Mine arbejdsopgaver spænder bredt og berører en masse forskellige retsområder og discipliner, hvilket fortsat gør læringskurven stejl og udfordrende. Jeg kan i den grad mærke, at jeg har rykket mig både fagligt, men også kommercielt. Særligt i den seneste tid, hvilket skyldes måden, jeg går til nye opgaver på, og den daglige kundehåndtering. Jeg har den seneste tid beskæftiget mig med alt fra fortolkning af earn-out-klausuler og ledelsesansvar til dagbodsudløsende forsinkelser og vandgennemtrængning. I september fik jeg lov til komme med på vores største internationale voldgiftssag til dato, som i den grad har holdt og fortsat holder min kontormakker Sophia og mig solidt beskæftiget.

Det seneste år har jeg lært en masse om at finde den rette balance mellem arbejdet og privatlivet, og at det er vigtigt at se venner og familie, selv når der er travlt på kontoret. Det bedste er dog, at Accura er en meget social arbejdsplads, hvor de to verdener ofte overlapper. Mine kolleger er blevet mine gode venner, som jeg ofte ser i andre sammenhænge fx over en øl i weekenden, morgentræning inden arbejde eller vinterbadning.

Personligt, synes jeg, det er utrolig givende at være omringet af mennesker, som jeg også kender uden for kontoret. Det kombineret med Accuras suveræne overtidsordning vejer op for nogle længere dage på kontoret i travle perioder“.


Hvad tiltaler dig ved Konfliktløsning? Hvorfor lige den afdeling?
Konfliktløsning er en afdeling, som arbejder bredt med alle dele af erhvervslivets kommercielle problemstillinger.

Sagerne starter ofte i afdelingerne for M&A, Fast Ejendom og Renewable Energy, hvilket betyder, at jeg dagligt har en bred kontaktflade med flere af husets forskellige retsområder. Jeg får derfor en god forståelse for de mangeartede kommercielle aspekter og overvejelser, som foregår på tværs af huset – og som indgår i en rets- eller voldgiftssag.

Jeg har hørt andre sige, at vi er Accuras mest nørdede afdeling, hvilket nok ikke er skudt helt ved siden af. Variationen i sagernes kompleksitet stiller høje krav til både faglighed og grundighed. Jeg arbejder en del med proces. Det kræver som udgangspunkt, at jeg skal være villig til at dedikere mange timer til at nørde med et processkrift eller til at gennemgå et omfattende kontraktgrundlag med en tættekam, da det er de mindste detaljer, som kan have afgørende betydning for en sags senere udfald. Jeg har erfaret, at der ikke findes åbenlyse “vinder- og tabersager”. En sag, som kan virke tabt på forhånd, kan vise sig at kunne vindes på grundigheden i forberedelsen over for en mindre forberedt modpart. Taktik, strategi og krav om grundighed er noget af det, som gør, at jeg synes, det er enormt sjovt at arbejde med proces.

Ens nærmeste kolleger er også essentielle for ens arbejdsglæde, og dem har jeg været rigtig heldige med! Vi arbejder tæt sammen og sparrer dagligt på tværs af anciennitet. Afdelingen har en flad struktur og er meget social. Vi har en ugentlig fredagsbar, en månedlig juristmiddag og mange andre sjove sociale tiltag. Vi har bl.a. været på afdelingstur til Tallinn i Estland og afholdt vores årlige afdelingsjulefrokost på Punk Royale. Til april skal jeg og et par andre fra afdelingen til Nordic Arbitration Day i Helsinki, hvor jeg ser frem til at møde en masse af vores nordiske “dispute”-kolleger”.

Hvilke tre råd, kan du give en, der står over for at blive fuldmægtig?

  1. Vær ikke bange for de røde streger – de er en uundgåelig og vigtig del af fuldmægtiglivet. Man forbedrer sig hele tiden, og det er den fedeste følelse at se, at stregerne – i nogle tilfælde – begynder at blive færre og færre.
  2. Sørg for at have en god work-life-balance – man præsterer bedre på arbejdet, hvis man også har tid til at sove, træne og se venner og familie. Det er derfor vigtigt hele tiden at have et solidt overblik over kapacitet og kommende deadlines, så man fx kan sikre sig, at man aldrig misser en hjemmekamp i Parken eller andre (mindre vigtige) forpligtelser.
  3. Gør brug af dine kolleger, både i din afdeling og på tværs af huset. Alle advokater har været igennem fuldmægtigperioden og ved, at der kan være behov for opklarende spørgsmål og sparring i forbindelse med prioritering og udførelsen af nye opgaver. Husk også, at du lige så godt kan spare med de andre fuldmægtige, der typisk står i samme situation som dig selv, og som derfor også oftest har de samme tanker og bekymringer.


Hvad er dine forventninger til fuldmægtiguddannelsen?
“Jeg starter på advokatuddannelsen til april, hvilket jeg ser meget frem til. Jeg har kun hørt godt om det, og jeg glæder mig til at blive klædt på til advokateksamen og retssagsprøven. Jeg forventer desuden, at jeg kommer til at udvide mit netværk og møde andre advokatfuldmægtige fra forskellige kontorer i landet”. 


Hvad ser du frem til de sidste to år af dit fuldmægtigforløb?
“Jeg ser meget frem til mine næste to år som fuldmægtig her hos Accura. Jeg har allerede på blot ét år lært meget – og meget mere, end jeg havde forventet, da jeg startede i februar 2023. Jeg ser derfor frem til at kunne dykke ned i endnu flere spændende sager med forskellige komplekse juridiske problemstillinger og samtidig lære mere om de kommercielle aspekter”.

Vi ser frem til at følge hendes fortsatte udvikling i de kommende to år!

Læs anden del af Katrines fuldmægtigportrætserie her.