Kom tættere på livet hos Accura

Katrines første seks måneder som fuldmægtig

I denne portrætserie følger vi Katrines tid som fuldmægtig hos Accura. Her kan du få et indblik i livet som advokatfuldmægtig i afdelingen for Konfliktløsning og de oplevelser, Katrine har fået med sig de første seks måneder.

Hvordan har du oplevet overgangen fra legal trainee til fuldmægtig?
“Mine første seks måneder som fuldmægtig er nu officielt (vel)overstået. Der er ingen tvivl om, at det har været seks udfordrende – men også sjove og lærerige – måneder.

Inden jeg startede som fuldmægtig, havde jeg godt hørt, at overgangen fra student til fuldmægtig kan opleves som hård og markant. På trods af at min hverdag selvfølgelig har ændret sig, og dagene er blevet (en smule) længere, kan jeg virkelig mærke, at jeg trives med at arbejde på fuld tid. Efter to udvekslingsophold, et tutorforløb og 5½ år på “universitetsbænken” følte jeg mig klar til at sige farvel til studiet og få en ny hverdag med faste rutiner her hos Accura. Selvfølgelig har det til tider været hårdt og overvældende at få tildelt flere opgaver, og dermed betydeligt mere ansvar, men det har samtidig også medført, at jeg har haft en stejl læringskurve, hvor jeg virkelig har fået lov til at prøve kræfter med en masse forskelligt inden for procesretten. Noget, som har overrasket mig, er, hvor hurtigt man udvikler sig, når man går fra at være på arbejde to dage om ugen til at arbejde på fuld tid. Jeg kan tydeligt se en udvikling fra februar til august, både i den måde, jeg griber nye opgaver an på, og hvordan jeg løser de udfordringer, som opstår hen ad vejen”.  

Hvordan har din første tid som fuldmægtig været?
“Som fuldmægtig i Konfliktløsning består min hverdag af mange forskelligartede opgaver. Noget, der virkelig har overrasket mig ved vores afdeling, er, hvor klog man bliver på mange specifikke emner. For mit vedkommende har min første tid i Accura budt på alt fra M&A-tvister (hvor jeg i øvrigt hurtigt blev klar over, at en SPA ikke var en del af noget wellness) til pilotering, etableringer af fundamenter og andre spændende geotekniske undersøgelser.

Mit daglige arbejde minder således på mange måder overordnet om enhver anden mesterlærestilling, da man som fuldmægtig følger advokaterne og får lov til at se deres måde at gøre tingene på. Selvfølgelig er der fællestræk, men der er ofte flere forskellige indgangsvinkler til sagerne alt afhængigt af, hvem jeg arbejder for. Det er virkelig spændende og lærerigt at arbejde for flere forskellige på samme tid og derigennem lære forskellige måder at håndtere alt fra kundekontakt til forligsforhandlinger.

Min største oplevelse som fuldmægtig må indtil videre være, da jeg i foråret assisterede en director i afdelingen i en større sag ved Voldgiftsinstituttet. Jeg fik lov til at være med inde over alle dele af sagen, lige fra processkrifter til vidneafhøringer og procedure. Alt sammen noget, der betød, at jeg på kort tid tilegnede mig utrolig stor viden og erfaring om det at være procesadvokat i den virkelige verden.

Jeg har generelt kun oplevet, at alle i min afdeling har lyst til at lære fra sig og give os fuldmægtige de bedste forudsætninger for en dag selv at kunne føre sagerne. Derudover er alle i afdelingen søde til at hjælpe med at besvare alle ens daglige spørgsmål. Specielt min kontormakker Sophia har måttet lægge øre til en del spørgsmål efterhånden.”

Har du et godt råd til dem, som står over for at blive fuldmægtig?
“Mit bedste råd til dem, som ønsker at arbejde som advokatfuldmægtig i fremtiden, må være ikke kun at have det faglige for øje, når man vælger sin fremtidige arbejdsplads. Jeg tror ikke, jeg var klar over, hvor meget det betyder for ens faglige udvikling og lyst til at lære, at man også trives i de sociale sammenhænge, som er forbundet med arbejdspladsen.

Det sociale fællesskab hos Accura betyder, at jeg (næsten) altid glæder mig til at komme på arbejde. Det skyldes i høj grad alle mine kolleger, både i min afdeling og på tværs af huset. Især sætter jeg stor pris på det fællesskab, der er internt i afdelingen og imellem de fuldmægtige. Alle herinde vægter generelt det sociale fællesskab højt, og folk er gode til at arrangere alt fra (aperol-)bådture rundt i Københavns kanaler til hyggelige middage i weekenderne eller efter arbejde. “

Hvilke forventninger har du til de næste par år som fuldmægtig?
“Jeg forventer, at resten af min fuldmægtigtid bliver mindst lige så spændende og udfordrende som de første seks måneder.

Til april starter jeg på fuldmægtiguddannelsen med flere af de andre førsteårsfuldmægtige herinde, hvilket jeg ser meget frem til. Jeg forventer derudover, at jeg løbende udvikler mig i takt med kompleksiteten og sværhedsgraden i de opgaver, som jeg bliver tildelt. Derudover glæder jeg mig til en masse gode oplevelser med mine kolleger. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at de næste 2½ år kommer til at flyve afsted!”

Vi ser frem til at følge hendes fortsatte udvikling i de kommende to et halvt år!

Læs første del af Katrines fuldmægtigportrætserie her.