MHL der smiler foran Accura.
Kom tættere på livet hos Accura

“Min første tid som fuldmægtig”

Mads overgik i september 2021 til advokatfuldmægtig i Accuras afdeling for Fast Ejendom. Han giver her et indblik i sin første tid som fuldmægtig og kommer med gode råd til dig, der snart står overfor at blive fuldmægtig.

Hvordan har du oplevet overgangen fra legal trainee til fuldmægtig?
Helt overordnet vil jeg sige, at det har været en meget naturlig overgang. Jeg havde en (meget) lang sommerferie op til 1. september, hvor jeg startede som fuldmægtig, og jeg var nået til et punkt slut-august, hvor jeg egentlig bare glædede mig til at starte på det næste store kapitel i min juridiske uddannelse.

Selvom jeg som student fik lov til at være med på en håndfuld større og længerevarende projekter, har jeg klart kunnet mærke forskel på mine opgaver som student i forhold til nu. Flere af opgavetyperne går igen – f.eks. due diligence af lejekontrakter, drafting af dokumenter mv. – men nu er det i langt højere grad mig, der skal sikre, at opgaverne bliver løst ordentligt og til tiden. Derudover bliver jeg nu oftere inddraget tidligt i sagerne. Det giver en fed ejerskabsfornemmelse over en sag, når man følger eksempelvis en transaktion fra start til slut, hvilket jeg personligt synes er enormt motiverende. Derudover er der en masse læring i at få alle steps med i processen fra A til Z.

Det er klart, at jeg har skullet vænne mig til at være på kontoret mandag til fredag, og at ansvaret og opgavernes kompleksitet har taget et nøk op. Jeg har dog ikke oplevet andet end flinke kolleger, der altid har været klar på at hjælpe eller sparre, hvis jeg synes, at noget har været svært. Alt i alt har det derfor været en super rar overgang, hvor jeg har fået lov at vokse med opgaven i trygge rammer.

Hvordan har din første tid som fuldmægtig været indtil videre?
Min start som fuldmægtig vil jeg beskrive som lærerig, hektisk og sjov. Gennem de sidste snart 4 måneder er jeg blevet inddraget i salgsprocessen af blandt andet flere store ejendomsporteføljer, nyopførte boligejendomme, studieboliger og et enkelt shoppingcenter. Derudover har jeg også bistået vores M&A-afdeling ift. ejendomsdelen i flere virksomhedshandler. Det er meget givende at få lov at arbejde med forskellige typer af sager, opgaver og klienter, da de hver især bidrager med forskellige kompetencer, som jeg allerede nu har stor gavn af.

Man kommer ikke uden om, at min arbejdsuge i perioder har været en smule over de 37 timer. Det skyldes dog i høj grad, at jeg synes, at opgaverne har været fede, og at jeg derfor har haft lyst til at yde en ekstra indsats. Derudover er der også flere af mine gode venner – som heldigvis også er mine kolleger – der er meget på kontoret i perioder. Det gør det meget nemmere at sidde sent, når man også trives med kollegerne socialt. Desuden gør Accuras overtidsbetaling det en del nemmere at finde motivationen til at arbejde over.

I forhold til alt det øvrige vil jeg mene, at Accura er en meget social arbejdsplads. Ting som padel om morgenen, fester, restaurantbesøg, teambuilding mv. fylder en del. Personligt er jeg meget glad for at se mine kolleger i andre settings, da jeg synes, at det er meget federe at arbejde med og for andre, som man også kender som personer.

Hvilke forventninger har du til de næste par år som fuldmægtig?
Generelt forventer jeg, at jeg bliver skidedygtig til det, jeg laver. Udover at være et arbejde er fuldmægtigstillingen i lige så høj grad en uddannelse, og jeg forventer at stå med en masse kompetencer i september ’24, når jeg bliver advokat.

Mere konkret forventer jeg mere klientkontakt, mere ledelsesansvar (først ift. studenter, men på sigt også ift. andre jurister/erhvervsjurister), større sager og mere ansvar generelt.

Har du et godt råd til dem, som står overfor at blive fuldmægtig?
Mit første råd er: HUSK at holde en pause, før du starter. Selvom det kan krible med at komme i gang efter specialet, er der ingen, der vil stille spørgsmålstegn ved, at du ikke gider starte til august. Nyd det – så skal resten nok komme.

Derudover vil jeg sige, at det handler om bare at klø på. Alle nye fuldmægtige er grønne, uerfarne og skal lære et nyt håndværk. Det ved opgavestillerne også godt, og derfor vil jeg anbefale dig, at du bare kaster dig ud i det, du får kastet i din retning – det værste, der kan ske, er, at du lærer af dine fejl.