WJS foran en udsigt af København.
Kom tættere på livet hos Accura

Legal trainee i Renewable Energy

Er du nysgerrig på, hvordan det er at være legal trainee i Renewable Energy hos Accura? Det vil Wiktor give dig et indblik i. Han er legal trainee i vores nyetablerede specialistafdeling Renewable Energy og fortæller her om hverdagen som legal trainee i afdelingen.

Hvad er Renewable Energy?
Renewable Energy er en afdeling med fokus på rådgivning til erhvervskunder, som enten investerer i, udvikler eller på anden måde bidrager til eller er en del af projekter inden for vedvarende energi.

Internt i afdelingen er vi lidt delt op i to teams. Det ene team tager sig af rådgivningen på store udviklingsprojekter, såsom solcelle- eller vindmølleparker, samt de nyeste projekter med såkaldt Power-to-X. Det andet team tager sig af mere klassisk M&A-rådgivning inden for vedvarende energi, hvor vi hjælper med investeringer, opkøb, fusioner osv.

Vores afdeling er særlig, fordi vores juridiske rådgivning er meget branchespecifik, og der indgår en masse teknisk viden. Derudover er vores arbejde meget internationalt, idet projekterne, som vi rådgiver på, bliver etableret i hele verden. Vi følger vores kunder, og derfor har vi bl.a. etableret et kontor i Singapore, så vi kan være tæt på projekterne.

Vores team er meget ungt og sammensat af mange forskellige nationaliteter, hvilket gør hverdagen meget sjov og dynamisk. Vi taler for det meste engelsk på kontoret, og det samme gælder vores arbejde, hvor stort set alt er på engelsk.

Hvordan er det at være student hos Accura?
Det er superfedt at være hos Accura. Der er en god balance mellem arbejdet og de sociale arrangementer, både internt i afdelingen men også i hele huset. Det gælder både store fester, udflugter og de “mindre” fejringer.

Allerede som student bliver man udfordret med opgaver på fuldmægtigniveau, hvilket er vildt lærerigt. Det giver også en vis tryghed i ens evner, når man skal starte som fuldmægtig og have de “store” opgaver. Man er dog aldrig alene om det, da der bliver lagt stor vægt på oplæring og sparring på kontoret. Jeg har derfor altid mulighed for at spørge mine kolleger, når jeg er i tvivl om noget. Dørene er altid åbne.

Derudover er ens uddannelse i hovedfokus, og der tages selvfølgelig hensyn til perioder med eksamener eller generelt pres på studiet. 

Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud for dig, og hvilke arbejdsopgaver sidder du med som student i Renewable Energy?
Jeg får lov til at sidde med udarbejdelse af aftaler som fortrolighedsaftaler, købsaftaler, udviklingsaftaler og ejeraftaler. Derudover bliver man typisk tilknyttet et eller flere projekter eller investeringer, som man følger fra A til Z, og hvor man kan deltage i møder med klienter og modparter, hvor aftaler bliver forhandlet.

Min typiske arbejdsdag starter med stille og rolig morgenmad på kontoret, hvor jeg kan skabe overblik over dagens opgaver, læse lidt nyheder og tjekke mails. Derefter snupper jeg – selvfølgelig – en stor kop kaffe og er klar til at kaste mig over opgaverne. Yes, kaffe drikker jeg rigeligt af, men heldigvis er den også god her. Arbejdsdagen kan variere meget, afhængigt af hvilke projekter vi lige sidder med, eller om der er kommet andre hasteopgaver. Min dag er derfor sjældent fastlagt på forhånd, da der typisk falder opgaver ind i løbet af dagen.

Vi holder også en god stemning på kontoret, hvor der er plads til hyggesnak, grin og sjove tiltag. Vi lægger vægt på at spise frokost sammen, hvor snakken ikke nødvendigvis skal handle om jobbet.

Er der andet, du tænker kunne være relevant at fortælle?
Studiejobbet har virkelig givet mig blod på tanden, og jeg glæder mig rigtig meget til at fortsætte som fuldmægtig fra august 2022. Derudover skal hele Accura på tur til Spanien en weekend i september, hvilket jeg ser supermeget frem til. Jeg kan ikke sige andet end: Søg endelig en stilling hos os, og bliv en del af det bedste team i Danmark!