Lader myterne om de store advokathuse sig be- eller afkræfte?

Melissa, der er ny advokat i Accuras Afdeling for IP & Life Science, har været ansat hos Accura siden februar 2020. Forinden var hun ansat hos et mindre advokatfirma og havde som mange andre hørt en masse myter om de store advokathuse. Men er der nu også altid sandhed bag disse?
Læs med her, hvor Melissa, baseret på personlige erfaringer, be- eller afkræfter de mest udprægede myter.

Myte 1: Ingen tid til sparring og oplæring
En af de myter, jeg hyppigst er stødt på, er myten om, at der i de store advokathuse ikke er tid til sparring med kolleger. Denne myte kunne jeg dog efter meget kort tid afkræfte. Jeg har nemlig erfaret det komplet modsatte. Fra min start har alle, inklusiv partnere, taget sig god tid til sætte mig ind i opgaverne og til at besvare mine spørgsmål. Det er en del af hverdagen, at vi sparrer med hinanden. Derudover afholder vi ugentlige afdelingsmøder, hvor vi går “bordet rundt” og fortæller om de sager, vi hver især er involveret i. Dette giver anledning til gode inputs og sparring. På den måde har jeg aldrig følt mig hægtet af eller skubbet til side. Tværtimod.

Myte 2: Work-life balance er utopi
Work-life balance har alle dage været et omdiskuteret emne i vores branche. Findes det overhovedet? “Ja, men i hvert fald ikke hos de store huse”, lød det ofte fra min tidligere arbejdsgiver. Det er ganske vist rigtigt, at vi til tider hos Accura arbejder meget. MEN … det er også min opfattelse, at man hos Accura er åben for dialog, og at man forsøger at skabe de bedste rammer for alle. Derfor vil jeg ikke mene, at work-life balance er utopi. Det handler snarere om kommunikation med ens nærmeste partner og kolleger. Der skal være plads til alle og hos Accura hjælper vi hinanden.

Myte 3: Ensartede opgaver og ingen klientkontakt
Som et socialt menneske, er myten om ensartede opgaver og ingen klientkontakt blandt dem, jeg frygtede mest. Jeg glemte dog lige at have in mente, at med en større arbejdsplads følger mange flere kolleger og mulighed for arbejde på tværs af afdelinger. Dette giver sig jo om noget udslag i de større M&A-transaktioner, hvor man arbejder sammen på tværs af afdelinger og får bedre kendskab til andre kolleger end dem, der lige er i ens eget team. Dette gør også, at opgaverne ikke er ens. Transaktionerne er forskellige alt efter klienttype, behov og det hold, som bliver sat. Derudover har jeg i den grad oplevet, hvor forskelligartede opgaverne er i afdelingen for IP & Life Science. Jeg har i skrivende stund arbejdet med alt fra regulatoriske forhold om lægemidler, 3D-print til injuriesager og indlæg for EU-Domstolen. Jeg har fået frie rammer til at løse opgaverne og ofte selv haft dialogen med klienten. Jeg føler allerede, at jeg gør en forskel i afdelingen – og vigtigst af alt, så keder jeg mig ikke.

Jeg var spændt på at finde ud af, om de mange myter om de store advokathuse var sande. Trods min korte tid hos Accura har jeg dog allerede oplevet, at der ikke altid er sandhed bag disse ”traditionelle” forestillinger om de store advokathuse.