Kom tættere på livet hos Accura

Fra mentee til student hos Accura

Som mentee i Accuras mentorordning får du et enestående indblik i advokatbranchen, hvilket kan være med til at give dig afklaring på, hvorvidt branchen er den rette karrierevej for dig. Vi har derfor også flere, som er blevet ansat som studentermedhjælpere hos os i forlængelse af deres forløb i mentorordningen.

Det er Asger et godt eksempel på. Han har været menteee i Accuras mentorordning i 2020 og er siden da blevet ansat som legal trainee i vores afdeling for Corporate & Commercial. Læs med her, hvor Asger giver et indblik i sit udbytte som mentee og arbejdet i Corporate & Commercial.

“Mit navn er Asger, jeg går på 9. semester af jurastudiet på KU. Derudover arbejder jeg som legal trainee i Corporate & Commercial-afdelingen hos Accura.

På 2. år af studiet deltog jeg i Accuras mentorordning, hvor jeg havde en fantastisk mentor, Line. Mentorordningen gav mig mulighed for at få god faglig og personlig sparring, konkretisere mine ambitioner og generelt tale om alt inden for studie- og karriereplaner. Ved at have en mentor kunne jeg få vendt overvejelser, ligesom jeg blev bekræftet i, at livet som jurastuderende ikke kun behøves at være tunge bøger og mange timer på læsesale.

Derudover fik jeg gennem mentorordningen et indblik i Accura som arbejdsplads og lærte nogle af medarbejderne at kende. Det var med til at motivere mig til at søge en stilling som legal trainee hos Accura, hvor jeg startede i juni i år.

Jeg startede i Corporate & Commercial-afdelingen, som er en afdeling med mange spændende opgaver, gode kolleger og et rigtig godt sammenhold. Jeg har selv både en interesse for retssager, selskabsret og kontrakter. Det er netop dén kombination af arbejdsområder, vi har i Corporate & Commercial.

I afdelingen bliver der taget stort hensyn til, hvilke retsområder og opgaver vi hver især finder interessante som studenter. Det betyder, at jeg sjældent har en opgave, som ikke falder inden for mit eget interesseområde. Konkret har jeg fået lov til at være med ved alt fra juridiske undersøgelser, udarbejdelse af præsentationer for kunder, selskabsstiftelser, kontraktudarbejdelse og meget mere. Det giver alt sammen et meget praktisk syn på al den teori, vi lærer på studiet – og typisk med en kommerciel vinkel. Det giver nogle flere dimensioner til juraen.

Noget af det, der for mig bandt job, studie og netværk sammen, var mentorordningen, hvor samspillet mellem de tre netop var i fokus. Alt i alt kan jeg derfor kun anbefale, at man søger en plads i Accuras mentorordning. Uanset hvilken vej man vil under og efter studiet, kan en mentor hjælpe med at finde ud af, hvordan éns interesser og evner kan bruges i juraen. Og derudover kan jeg nu mærke, at netværket fra mentorordningen er rigtig meget værd.”