OBI Medical

Roche køber medtech-selskabet OBI Medical

Blodprøver i reagensglas.
Scroll
Case

Roche køber medtech-selskabet OBI Medical

Verdens største biotekselskab Roche har købt medtech-selskabet OBI Medical.

OBI Medical har fokus på udvikling af banebrydende teknologi til blodgasanalyse og er førende inden for implementering af den såkaldte v-TAC-metode i klinisk praksis.

v-TAC er en digital diagnosticeringsmetode, som gør det muligt for klinikere at få arterieblodgasværdier fra patienter med respiratoriske og metaboliske anormaliteter gennem en enklere, mindre smertefuld og mindre indgribende venepunktur ved hjælp af en digital algoritme. Analysen giver klinikere de oplysninger, som er af afgørende betydning for diagnosticering, behandling og overvågning af udviklingen.

En traditionel blodgasanalyse kræver en arterieblodprøve, som kan være en smertefuld oplevelse for patienten, da de fleste arterier ligger dybere i vævet end vener og har en tykkere væg, der skal punkteres.

En blodgasanalyse anvendes typisk på hospitaler, hvor der er behov for hurtige og præcise resultater, som fx skadestuer, intensivafdelinger og operationsstuer.

Efter købet af OBI Medical har Roche indført diagnosticeringsmetoden Roche v-TAC, som under den nuværende COVID-19 pandemi kan bidrage til forenkling af screeningen, diagnosticeringen og overvågningen af patienter med åndedrætsbesvær og således bidrage til sundhedspersoners vurdering af sværhedsgraden af sygdommen og fremskyndelse af behandlingen.

OBI Medical blev stiftet i 2002 af en gruppe førende videnskabsfolk, forskere og klinikere fra Aalborg Universitetshospital og fra Center for Modelbaseret Medicinsk Beslutningsstøtte på Aalborg Universitet.

Roche er verdens største biotekselskab og globalt førende inden for lægemidler og diagnosticering. Selskabet er aktivt i mere end 100 lande og beskæftiger 98.000 medarbejdere på verdensplan.

Accura rådgav Roche i forbindelse med købet af OBI Medical.