Vinkel Bioenergi

Nyt dansk joint venture
investerer i biogasanlæg

Adskillige Bioenergi siloer.
Scroll
Case

Nyt dansk joint venture investerer i biogasanlæg

Et joint venture bestående af kapitalforvalteren Maigaard & Molbech og energiudvikleren European Energy har investeret i det danske biogasanlæg Vinkel Bioenergi.

Vinkel Bioenergi er det største biogasanlæg i Danmark. Anlægget blev sat i drift i 2019 og omdanner årligt mere end 400.000 ton biomasse til biogas. Vinkel Bioenergi leverer biogas til ca. 25.000 husstande om året og er beliggende ved Skive.

Maigaard & Molbech er et multifamiliekontor, der forvalter velhavende familiers formuer gennem investeringer i en lang række aktivklasser. Investeringen i Vinkel Bioenergi er en del af Maigaard & Molbechs fremtidige plan om at etablere en cirkulær bioøkonomisk koncern.

European Energy er en international energiudvikler med base i Danmark. Selskabet har mere end 250 medarbejdere fordelt på 9 kontorer i 6 lande.

European Energy kan bl.a. bruge CO2 udvundet af Vinkel Bioenergi til at producere e-metanol ved hjælp af selskabets aktiviteter inden for Power-to-X. E-metanol kan fx bruges som brændstof i shippingbranchen og anden tung transport.

Accura rådgav Maigaard & Molbech og European Energy i forbindelse med transaktionen.

Foto: Lundsbybiogas.dk