Buus Køleteknik og Nordkøl

Nordic Climate Group ekspanderer i Danmark med køb af to virksomheder

Scroll
Case

Nordic Climate Group ekspanderer i Danmark med køb af to virksomheder

Nordic Climate Group, der er et porteføljeselskab under Altor Equity Partners, styrker sin tilstedeværelse i Danmark med købet af de to kølevirksomheder Buus Køleteknik og Nordkøl.

Buus Køleteknik blev grundlagt i 1958 og har siden udviklet sig til en international industrivirksomhed inden for kølebranchen, hvor 90% af produktionen eksporteres til lande rundt om i verden. Buus Køleteknik har hovedkontor i Nykøbing Mors og inkluderer ligeledes dattervirksomheden Buus ICE.

Nordkøl blev grundlagt i 1988 og leverede i begyndelsen tjenester til den maritime industri og fiskeindustrien, men udvidede senere til også at servicere inden for områder så som supermarkeder, industri, klimaanlæg og køle- og fryserum. Virksomheden har desuden store kompetencer inden for ismaskiner. Nordkøl har hovedkontor i Hanstholm.

Nordic Climate Group er Nordens førende installatør af køle-, varme- og energiløsninger og opererer i Sverige, Norge, Finland og Danmark. Siden Nordic Climate Group entrerede Danmark i maj 2023, har virksomheden opkøbt fire virksomheder med assistance fra Accura. Virksomhedens fokus er på at hjælpe sine kunder med at minimere klimaaftrykket og maksimere energieffektiviteten i deres løsninger. Nordic Climate Group, som blev etableret i 2021, har en omsætning på SEK 3,5 mia. og 1.200 ansatte fordelt på mere end 70 lokale afdelinger i Norden.

Accura rådgav Nordic Climate Group i forbindelse med transaktionerne.