Sindal Biogas

Copenhagen Infrastructure Partners køber majoriteten i Sindal Biogas

Scroll
Case

Copenhagen Infrastructure Partners køber majoriteten i Sindal Biogas

Copenhagen Infrastructure Partners (“CIP”) har indgået en aftale om at købe majoriteten i Sindal Biogas, som CIP fremover vil drive sammen med de nuværende aktionærer KK Invest og DBC Invest. Parterne vil i fællesskab udvikle og investere i biogasanlægget med henblik på at gøre det til et af landets største og førende anlæg inden for bioenergi.

Sindal Biogas blev etableret i 2017 og undergår i øjeblikket en større udvidelse, som CIP nu skal være med til at bidrage til. Planen er, at anlægget på sigt skal kunne bearbejde en endnu større mængde biomasse, end det gør i dag, og at dette forøgede indtag af biomasse skal medføre en produktion af opgraderet biogas på op til 34 mio. m3 om året. Yderligere er det intentionen, at den biogene CO2, som anlægget producerer, skal indfanges, lagres og udnyttes i den grønne omstilling.

For CIP er erhvervelsen af majoriteten i Sindal Biogas en vigtig tilføjelse til deres biogas-projekt portefølje, og det er et projekt, som positivt understøtter den grønne omstilling og samtidig skaber vækst og arbejdspladser i Nordjylland.

Accura har rådgivet CIP i forbindelse med transaktionen.