Nyhed

Accura cementerer sin position

Accuras positive udvikling fortsatte i 2023. Med et i forhold til markedet fornuftigt aktivitetsniveau inden for transaktioner og en stadigt voksende afdeling for Vedvarende Energi realiserede Accura i 2023 en nettoomsætning på DKK 1 mia.


Fokuseret strategi understøtter fortsat vækstrejsen
Trods varig geopolitisk og økonomisk uro i 2023 har Accura fortsat eksekveringen af den fokuserede strategi om at være den foretrukne rådgiver på større transaktioner og komplekse projekter.

I 2023 realiserede Accura en nettoomsætning på DKK 1.001 mio., sammenlignet med DKK 863,8 mio. i 2022. “Vi er bestemt tilfredse med resultatet for 2023. Markedet har, som alle ved, været udfordret og uforudsigeligt som følge af den geopolitiske og økonomiske uro, så i den kontekst er en vækst på 16% endog meget tilfredsstillende,” siger Ivan Madsen, partner og administrerende direktør i Accura.

I 2023 cementerede Accura sin position som Danmarks førende transaktionshus. Med mere end 135 M&A- og ECM-transaktioner kårede det internationale analyseinstitut Mergermarket Accura som det advokathus i Danmark, som havde rådgivet i flest transaktioner. Over de seneste tre år har Accura rådgivet danske og internationale kunder i forbindelse med mere end 385 større M&A- og ECM-transaktioner. I tillæg til de mange transaktioner har Accuras forskellige specialistafdelinger også i 2023 rådgivet kunder i en lang række komplekse projekter inden for deres respektive specialer.

Markant fremgang for vedvarende energi
Accuras afdeling for Vedvarende Energi blev etableret 1. januar 2022 med et team på 30 førende specialister på området. Siden da er det gået rigtig stærkt. Ved udgangen af 2023 var der mere end 110 specialister med 20 forskellige nationaliteter i afdelingen. De rådgiver danske og internationale kunder om vedvarende energiprojekter fra vores kontorer i København, Aarhus, Boston, London, Singapore, Tokyo, Melbourne, Seoul og Taipei.

“Vi er stolte over, at vi med vores forretningsområde for vedvarende energi kan være med til at bidrage til etableringen af langsigtede og bæredygtige løsninger inden for energisektoren. Samtidig er det ret fantastisk, at et dansk advokathus kan tiltrække så mange kvalificerede medarbejdere globalt og rådgive på store projekter i det meste af verden,” siger Thomas Weincke, partner og bestyrelsesformand i Accura.

+550 medarbejdere
Den fortsatte vækst betyder også, at Accura igen i 2023 havde en betydelig tilgang af medarbejdere. Accura voksede fra ca. 480 medarbejdere i 2022 til ca. 560 medarbejdere ved udgangen af 2023.

“Vores medarbejdere er grundlaget for, at vi også fremover fortsat kan eksekvere vores fokuserede strategi, sikre udviklingen af Accura og fastholde og udbygge vores markedsposition. Derfor har vi konstant fokus på at “retænke” måden, vi tiltrækker, udvikler og fastholder dygtige og talentfulde danske og internationale medarbejdere, på. Det vil altid være et fokusområde for os,” siger Ivan Madsen og fortsætter “En væsentlig del af vores rejse er et stadigt stigende og højt prioriteret fokus på diversitet, lige muligheder og inklusion”.

Nyt og fremtidssikret domicil
I 2023 flyttede Accura ind i et nybygget og innovativt domicil i Nordhavn. Domicilet er certificeret inden for bæredygtighedskategorien DGNB Guld og er opført med fokus på løsninger, som begrænser Accuras klima- og miljøpåvirkning og ressourceforbrug. “Vi har nu boet i vores nye lokaler i Nordhavn i et år og er faldet godt til. Forventningerne til og ambitionerne med domicilet var, at det i såvel udtryk som beliggenhed skulle matche vores strategi, DNA og ambitioner – og de forventninger er bestemt indfriet,” siger Thomas Weincke.

Fortsat fokus på at eksekvere den nuværende strategi
Markedet synes stadig at være præget af en vis usikkerhed. Accura vil også i 2024 fortsætte med at eksekvere den eksisterende strategi og forventer at fastholde en positiv udvikling og udbygge positionen som markedsleder inden for rådgivning i forbindelse med større transaktioner og komplekse projekter.

Samtidig vil arbejdet med at fastholde og videreudvikle virksomhedens kultur fortsætte, så både medarbejdere og kunder til stadighed oplever det særlige Accura-DNA.