Kom tættere på livet hos Accura

Postkost fra Lissabon

Sofie, legal trainee i vores afdeling for Konkurrence- og Udbudsret, er på udveksling i Lissabon, hvor hun læser ved Lissabons School of Law.

Vi støtter op om studerende, der gerne vil på udvekslingsophold, da det er med til at styrke deres personlige og faglige udvikling. Samtidig kommer de tilbage til Accura med masser af ny viden, inspiration og netværk samt en international forståelse.

Læs med her, hvor Sofie fortæller om sit ophold:

“Her går det godt, og undervisningen såvel som eksaminerne er i fuld gang. Universitetet og undervisningen er meget anderledes end KU, idet jeg her har 8 små fag igennem semesteret, og eksaminerne i hvert fag falder løbende, som undervisningen stopper. Fagene forløber typisk over 2-3 uger, og jeg har derfor undervisning på universitetet hver dag, hvilket også er noget hyppigere end på KU. Fagene er ofte centreret om EU, men har fokus på alt fra det indre marked, til energi- og miljøret, fast ejendom, konkurrenceret og reguleringen af nye teknologiske fænomener. Undervisningen foregår sammen med de andre udvekslingsstuderende på universitets juridiske fakultet, hvilket afføder nogle spændende diskussioner og bidrager med nye faglige dimensioner, idet alle kommer med forskellige erfaringer fra deres undervisning hjemme.

Tiden ved siden af undervisningen på universitetet bruges meget med min danske roomie Emma, som også er udvekslingsstuderende fra jura på KU, samt de andre søde udvekslingsstuderende fra vores universitet. Selvom vi bruger meget tid på undervisning i hverdagene, så er vi gode til at bruge byen og udnytte de smukke oaser og udsigtspunkter, samt de mange lækre spisesteder. Weekenderne bruges ofte på ture rundt i landet, hvor vi f.eks. har været i Porto og i de kommende weekender bl.a. skal på surf camp i Ericera og på en forlænget weekend til Madeira.

Jeg kan allerede nu mærke, at mit udbytte fra dette ophold bliver stort både fagligt, socialt og personligt. Det at trække rødderne op af Danmark for en stund og prøve sig af med studie og socialt liv i en helt anden kultur, er noget der varmt kan anbefales. Det internationale miljø giver en god forståelse af, hvordan andre nationaliteter forstår sig på arbejdet med det faglige stof, ligesom det er spændende at få nye sociale relationer med en helt anden baggrund end en selv”.