JFS på udlandsophold i USA.
Kom tættere på livet hos Accura

På udlandsophold i USA

Hos Accura støtter vi op om medarbejdere, der ønsker at rejse til udlandet for at efteruddanne sig og opnå international erfaring. Derfor har man som advokat eller erhvervsjuridisk rådgiver mulighed for at få orlov med henblik på at tage en efteruddannelse eller blive udstationeret.

Josephine, advokat i vores Afdeling for Konfliktløsning, er netop rejst til USA for at læse en LLM på Georgetown University i Washington DC. Hun skal bo i USA det næste år, og vi glæder os til at følge med på hendes rejse.

Mit navn er Josephine, og jeg er advokat hos Accura i Konfliktløsning og har været ansat siden februar 2020, hvor jeg startede som advokatfuldmægtig i afdelingen. Jeg er netop flyttet til Washington DC, hvor jeg skal bo det næste år frem til juli 2023 i forbindelse med, at jeg tager en LLM på Georgetown University.

Lige siden jeg kom hjem fra mit udvekslingsophold i Toronto, Canada, under jurastudiet, har jeg gerne villet afsted igen. Jeg syntes, at det var en god mulighed for at blive fagligt udfordret, samtidig med at jeg fik udvidet mit netværk og fik en masse oplevelser, som jeg ikke ville kunne få i Danmark. Jeg har lige siden da tænkt, at jeg gerne ville tage en LLM, der varer et år frem for kun et halvt år på udveksling, så jeg virkelig havde tid til at fordybe mig i både mine studier, men også mit nye midlertidige hjem.

Mit udlandsophold kom på tale ved, at jeg rigtig gerne ville afsted igen, hvilket jeg drøftede indgående med mine partnere, der var meget entusiastiske over ideen og opfordrede mig til at tage afsted, da de også begge to selv havde været afsted. På grund af corona gav det mening først at tage afsted nu. Derudover var det meget rart lige at få lidt mere erfaring som advokat inden.

Jeg var generelt meget i tvivl om, hvor jeg skulle hen – både hvilket land og hvilket sted. Jeg kom frem til, at det ville være fedt med et engelsktalende land, så jeg ikke skulle bekymre mig om de sproglige udfordringer. Valget faldt derfor på USA. Jeg søgte ind på en række universiteter, herunder NYU, Berkeley, University of Chicago, Columbia og Georgetown University, og blev accepteret på dem alle sammen, hvilket ikke gjorde mit valg nemmere.

Valget faldt på Georgetown University, da de har en række spændende fag inden for konfliktløsning, og de tilbyder et “certificate” i International Arbitration and Dispute Resolution, hvilket spiller godt sammen med mit arbejde hos Accura. Jeg har derudover kun hørt godt om universitetet og Washington DC, og det er selvfølgelig også spændende at skulle bo i USA’s magtcentrum (specielt lige nu).

LLM-uddannelsen er en étårig efteruddannelse for færdiguddannede jurister og svarer til en étårig kandidatgrad. Hvis man vil (og tager de rigtige fag), har man også mulighed for at tage “the bar exam” i USA efterfølgende. Min LLM hedder “International Business & Economic Law”, og jeg regner med at tage en række internationale fag, fx International Arbitration, International Business Transactions, International Negotiations Seminar, og så skal jeg fx også have Corporations.

Mine forventninger til opholdet er, at jeg bliver fagligt udfordret, og at jeg kommer hjem med en masse brugbar viden, som jeg kan omsætte og bruge i mit virke som advokat hos Accura. Men jeg forventer også, at der bliver tid til at udforske Washington DC og USA generelt, og at der også bliver tid til at gå ud og drikke nogle Budweisere og have det sjovt.

Josephine vil give et indblik i sin tid i USA, og hvordan det er at tage en LLM, når hun er hjemme igen – så følg med!