Overvejer du et studiejob?

Hvordan er det at have et studierelevant job, og har det egentlig indflydelse på ens studie? Læs med her, hvor Jacob, legal trainee i vores Afdeling for Fast Ejendom, giver et lille indblik i sine egne oplevelser med at have et studierelevant job på et erhvervsadvokatkontor.

Har det haft indflydelse på dit studie, at du er studentermedhjælper på et erhvervsadvokatkontor?
Én ting er at fordybe sig i teorierne bag komplekse juridiske problemstillinger, noget andet er at være en del af dem. Som studentermedhjælper hos Accura fandt jeg hurtigt ud af, at hvad der diskuteres i teorierne, og hvad der foretages i praksis, er to forskellige ting. De to ting kan selvfølgelig ikke holdes fuldstændigt adskilt, men jeg har indset, at der kan være andre tilgange til problemstillingerne end dem, der står i pensum. Min tid som legal trainee hos Accura har derfor en stor indflydelse på den måde, jeg går til juridiske problemstillinger på – også på studiet. Jeg synes, at det er nemmere at tilegne sig den viden, der forventes til eksamen, hvis man kan forestille sig, hvordan teorien vil blive ført ud i praksis.

Har læringen fra arbejdsopgaverne hos Accura været en hjælp til dine eksamener?
Til eksamenerne er det altafgørende, at man er i stand til at formidle (til tider indviklede) løsninger på juridiske problemstillinger så klart og overskueligt som muligt. Det kender jeg fra mine arbejdsopgaver hos Accura. Mine arbejdsopgaver har derfor klædt mig bedre på til mine eksamener, idet jeg løbende får trænet mit juridiske sprog og strukturen i min opgaveløsning.

I min tid i afdelingen for fast ejendom hos Accura har jeg fået smag for netop dette område. Af den grund har jeg planlagt at tage fagene “Omsætning af fast ejendom” og “Lejeret” på kandidaten, hvilket også fremadrettet vil gavne mig i mit arbejde. Jeg er sikker på, at de erfaringer jeg har gjort mig i afdelingen, vil give mig en fordel til disse eksamener.

Har dit studiejob haft indflydelse på dit valg af valgfag og udveksling?
Når man arbejder som studentermedhjælper hos Accura, hvis kerne består i at gennemføre virksomhedstransaktioner, kommer der uundgåeligt til at være opgaver med selskabsretlige problemstillinger. Virksomhedskonstruktioner kan af og til være en jungle at finde rundt i, men det kan have en væsentlig indflydelse på de opgaver, jeg sidder med. Dette inspirerede mig til at vælge “Selskaber og Kapitalmarked” som valgfag på 5. semester af bacheloren på KU, da det, udover at være et spændende fag, også gav mig en bedre forståelse for mine arbejdsopgaver med selskabsretligt præg.

Har du nogle gode råd til dem, der skal til at søge et studiejob?
Mit råd til de studerende, der skal til at søge et studiejob, er at finde det hovedområde inden for juraen, de finder mest tiltalende. Herefter er det nemmere at gå på jagt efter de arbejdspladser, der tilbyder den bedste læring indenfor netop dette område. Med det råd kommer der dog også et forbehold for, at det, som man synes er spændende, inden man går i gang med jurastudiet, næsten med garanti ændrer sig i løbet af studiet. Det er derfor vigtigt at være omstillingsparat og åben over for alle afskygninger, som juraen kommer i.

Er der andet, du vil tilføje?
Kom til Accura – det er pivfedt.