MDJ der smiler foran Accura.
Kom tættere på livet hos Accura

Overgangen fra student til advokatfuldmægtig

I foråret 2020 overgik Martin fra legal trainee til advokatfuldmægtig i vores Afdeling for IP & Life Science. Det er naturligvis en stor omvæltning at bytte studielivet ud med livet som advokatfuldmægtig, men hvordan opleves overgangen egentlig? Læs med her, hvor Martin giver et lille indblik i sine oplevelser med overgangen og sin første tid som advokatfuldmægtig.

Hvordan har du oplevet dit forløb som legal trainee i IP & Life Science?
Jeg har oplevet en varieret hverdag med meget ansvar og spændende opgaver. Det har overrasket mig, hvor stor en velvilje der har været til at inkludere mig som legal trainee i hele sagsforløb og hvor meget ansvar, man i afdelingen har været villig til at uddelegere. Desuden er løbende vejledning og feedback altid blevet prioriteret.

Hvilke typer opgaver har du haft som legal trainee?
Hvis jeg skal fremhæve nogle særlige opgaver, må det være de gange, hvor jeg har været med til klientmøder og møder i retten. Jeg har både været med til bevissikringsforretning og hovedforhandlinger, hvilket har været meget lærerigt. Det giver en helt anden forståelse at se, hvordan den slags processer foregår i praksis.

Hvordan oplever du overgangen fra legal trainee til fuldmægtig?
Jeg har altid været glad for studielivet og har frygtet at skulle sige farvel til den tilværelse. Overgangen fra legal trainee til fuldmægtig har dog været nemmere end forventet på et personligt plan, og jeg synes, at det har været en kærkommen omvæltning. I den sidste tid på studiet kan man vel sige, at jeg har siddet og trippet lidt på bænken, og nu har jeg endelig fået muligheden for at komme på banen.

I mere konkret arbejdssammenhæng vil jeg fremhæve, at jeg hurtigt er blevet sat på sager, hvor jeg i mere udpræget grad kører dem selvstændigt. Det betyder, at man hurtigt udvikler sin fornemmelse for, hvad det egentlig er, klienten søger svar på, og man lærer at sætte svaret i en sammenhæng, der er værdiskabende for den konkrete klient. Det betyder omvendt også, at ansvaret er øget mærkbart. Man kan ikke have en ‘ude af øje, ude af sind’-tilgang til sagerne.

Hvilke forventninger har du til fremtiden som fuldmægtig?
Jeg har en forventning om en stejl læringskurve, som giver en stærk personlig og faglig udvikling. Jeg tror, at man i denne forbindelse hurtigt udvikler en forbedret sans for juraen som et kommercielt og værdiskabende værktøj i kontrast til den mere boglige og teoretiske bagage, man ellers har fra universitetet.

Har du et godt råd til andre, som enten står overfor at blive eller lige er blevet fuldmægtig?
Man skal ikke være alt for nervøs for omvæltningen. Det er også sjovt at blive voksen.