Kom tættere på livet hos Accura

“Min første tid som fuldmægtig”

Sissel blev færdiguddannet cand.jur. fra Syddansk Universitet i sommer og begyndte som fuldmægtig i Accuras afdeling for Corporate & Commercial. Her rådgiver hun danske og internationale virksomheder om forskellige erhvervs- og selskabsretlige forhold og kommercielle kontrakter, herunder etablering af selskabsstruktur, udarbejdelse af ejeraftaler og gennemførelse af due diligence-undersøgelser i forbindelse med M&A-transaktioner.

Efter et halvt år giver hun her et indblik i den første tid som fuldmægtig og kommer med sine bedste råd til dig, der lige er blevet fuldmægtig.

Når jeg ser tilbage på mine første seks måneder som fuldmægtig, synes jeg helt overordnet, at det har været fantastisk. Det har været overvældende, det har været sjovt, og det har i perioder været rigtig hårdt, men jeg har virkelig rykket mig – både personligt, fagligt og socialt. Det er skønt at være en del af hverdagen i huset og den daglige gang i min afdeling, og ikke blot være en ”gæst” et par dage om ugen.

Det sociale har været i højsædet lige fra starten, hvilket har været en grundsten i at forme den dejlige start, jeg har fået som fuldmægtig hos Accura. Jeg har det sidste halve år lært mine kolleger på tværs af huset endnu bedre at kende, fx til fuldmægtigarrangementer, fælles afdelingsfredagsbar eller blot ude ved kaffemaskinen. De sociale rammer hos Accura er med til at skabe en endnu større tryghed og udvikling på det faglige plan og et tæt samarbejde på tværs af de forskellige specialistafdelinger.

Det største spring ved overgangen fra student til fuldmægtig har været det ansvar og den disciplin, der følger med ved nu også at have sine egne sager. Det har givet en hel palet af nye opgaver og udfordringer, herunder særligt kundekontakt og sagsstyring, og samtidigt den fede oplevelse, det er at følge projekter og processer fra ende til anden.

Herudover har det været afgørende for min opstart, at min afdeling og Accura altid nærer en stor tillid til, at jeg kan og ved mere, end jeg selv tror, og at de ved, at jeg altid gør mit bedste, men at der samtidigt altid er en åben dør og en hjælpende hånd, hvis jeg støder på udfordringer, der kræver god sparring.

Jeg er slet ikke i tvivl om, at de næste par år som fuldmægtig fortsat vil byde på en stejl læringskurve både for min personlige og min faglige udvikling, hvor kompleksiteten af opgaverne og ansvaret vil følge med. Derudover ser jeg frem til at begynde på advokatuddannelsen til efteråret, hvor jeg får mulighed for at fordybe mig i en masse relevante emner og styrke vores sociale bånd i fuldmægtiggruppen internt endnu mere. Jeg glæder mig som altid til en masse dejlige med stunder med kolleger og venner fra huset med spændende projekter, sjove fester og andre hyggelige øjeblikke.

Selvom det er en kliche, er mit bedste råd: Nyd det! Det er en superfed tid, hvor du har rig mulighed for at være nysgerrig, udfordre dig selv og snuse til mange forskellige opgaver, men fortsat uden at du skal løfte hele ansvaret og byrden selv. Det er et helt optimalt og fantastisk læringsmiljø.

Når det er sagt, er det vigtigt at have sig selv med. Hvad er vigtigt for dig, og hvad er dine prioriteringer? Det er helt okay ikke altid at gøre, hvad de andre gør, og udnytte den høje grad af fleksibilitet, som livet som advokatfuldmægtig hos Accura også faciliterer for en. Om det er at prioritere morgentræning, vin med veninder efter arbejde, at bidrage med ikke-debiterbare opgaver, som fx social planlægning, eller bare en aften på sofaen, så er det alle ting, der kræver overskud, og derfor at du lærer at vurdere din arbejdskapacitet og den arbejdsmængde, som du har lyst til at tage ind. Det kan være en svær balance, som jeg vil råde til, at du forsøger at øve dig i fra starten for at skabe nogle gode vaner.”