Kom tættere på livet hos Accura

“Min første tid som erhvervsjuridisk fuldmægtig”

Daniel blev færdiguddannet cand.merc.(jur.) fra CBS i sommer og begyndte som erhvervsjuridisk fuldmægtig i Accuras afdeling for Bank & Finans. Her rådgiver han danske og internationale virksomheder om finansieringsret.

Daniel har været en del af Accura i et halvt år og giver her et indblik i den første tid som fuldmægtig og kommer med sine bedste råd til dig, der snart står over for at blive fuldmægtig.

Min første tid som fuldmægtig har været udviklende og behagelig – om end det til tider også har været udfordrende.

Overgangen fra student til fuldmægtig har været meget naturlig, og jeg føler, at jeg er faldet godt til i rollen som fuldmægtig. Dette skyldes nok i særlig grad, at jeg i et roligt tempo i løbet af mine 1,5 år som student har kunnet snuse til opgaverne, ansvaret og de forventninger, der er til én i rollen som fuldmægtig.

På trods af at jeg er erhvervsjuridisk fuldmægtig med en cand.merc.(jur.) fra CBS, føler jeg mig ligeværdig med de af mine kolleger, som er advokatfuldmægtige. Opgaverne, ansvaret – og selvfølgelig også personaleforholdene – er identiske, dog med det forbehold at Excel-ark og andre regneopgaver, som der selvfølgelig er en del af i et transaktionsfokuseret advokathus som Accura, naturligt lander hos mig eller en af de øvrige erhvervsjurister. Jeg kan dog glæde mig over, at vi erhvervsjurister er stærkt repræsenteret i min afdeling, så jeg er derfor ikke den eneste, der står for skud, når disse opgaver rammer.

Med flere timer på kontoret har jeg naturligt været mere involveret i sagerne, hvilket har medført et øget ansvar, særligt for at sikre, at forskellige arbejdsstrømme bliver fulgt helt til dørs.

På trods af at jeg nu – i hvert fald på papiret – har mindre fritid end under min studietid, er kvaliteten af min fritid øget. Den dårlige samvittighed, jeg oplevede under studietiden, over alt det pensum, jeg hver weekend nok burde kaste mig over (men ikke kunne tage mig sammen til 😊), og som kunne opsluge ethvert forsøg på at lægge studiet på hylden for en kort stund, er nu væk. Det er rart, at jeg ikke længere skal jonglere både studie og arbejde.

Opstarten som fuldmægtig har selvfølgelig også budt på sociale arrangementer og andre forsøg på at ryste os sammen, både på tværs af den nye gruppe 1.-års fuldmægtige og i min afdeling. Med et tætpakket program de første dage som fuldmægtig sammen med de øvrige 1.-års fuldmægtige på tværs af hele huset har vi lært hinanden godt at kende og har på den måde fået gode relationer i hele huset. I afdelingen har der også været flere arrangementer.

Det er min oplevelse, at der i Accura bliver gjort meget på kryds og på tværs for at styrke både det sociale og den personlige udvikling.

Jeg ser med stor glæde fremad og forventer, at de næste år som fuldmægtig kommer til at byde på fortsat personlig og faglig udvikling og en masse gode sociale stunder, både med de andre fuldmægtige, min afdeling og selvfølgelig med resten af mine gode kolleger i Accura.

Mit bedste råd er prioritér, særligt i starten, den nye rolle som fuldmægtig højt, brug tid på at dyrke både det sociale og det faglige, og vær desuden nysgerrig – både på de øvrige fuldmægtige og de nye faglige udfordringer.