Nyhed

Kontorchef fra Finanstilsynet til Accuras afdeling for Bank & Finans

Det er en stærk, offentlig profil inden for finansiel regulering, der er vendt tilbage til advokatbranchen. Rigmor Ansdal, der indtil 31. juli 2023 var kontorchef i Finanstilsynets juridiske kontor, er i august tiltrådt som associeret partner i Accuras afdeling for Bank & Finans, hvor hun skal lede afdelingens regulatoriske team.

Rigmor kommer med bred indsigt i den finansielle regulering, hvor hun som kontorchef har stået i spidsen for Finanstilsynets lovgivningsprocesser, bl.a. den nye lov om forsikringsvirksomhed, og Finanstilsynets bestyrelsessekretariat, der træffer afgørelser i Finanstilsynets principielle og vigtige sager. Før Rigmor var kontorchef, var hun vicekontorchef for Finanstilsynets governance-team, og hun har tidligere arbejdet som advokat i Danske Bank.

Med mange års erfaring med finansiel regulering fra tilsynssiden og som advokat i sektoren har Rigmor en unik indsigt i kompleksiteten i den finansielle regulering, og særligt lov om finansiel virksomhed, som hun også skriver noter til som lovredaktør for Karnov.

“Jeg har glædet mig meget til at begynde hos Accura og bringe min viden om den finansielle regulering i spil i en forretningsmæssig kontekst,” siger Rigmor Ansdal.

“Rigmor har i en årrække været en af landets mest centralt placerede personer i arbejdet med den finansielle regulering, hvilket sammen med hendes meget behagelige personlighed og store netværk gør hende til en enestående kapacitet på området,” siger Mads Kjellerup Dambæk, partner i Accura.

Et stort velkommen til Rigmor Ansdal, der kommer til at have sin gang på kontoret i Nordhavn.

Om Rigmor Ansdal
Rigmor Ansdal blev advokat i 2004 hos Rørbæk, Ølholm, Harms Advokater, og skiftede i 2007 til Danske Bank, hvor hun rådgav forretningen om regulatoriske forhold. I 2014 valgte Rigmor at skifte til Finanstilsynet for at få dybere kendskab til rammerne for at drive finansiel virksomhed fra den anden side af bordet. I 2015 blev Rigmor udnævnt til vicekontorchef for Finanstilsynets governance-team, som har ansvar for fit & proper-reglerne og de særlige aflønningsregler for finansielle virksomheder, og hun drev bl.a. eftersynet af den finansielle regulering fra Finanstilsynets side. I 2018 blev Rigmor kontorchef fra Finanstilsynets juridiske kontor, som har ansvaret for Finanstilsynets lovgivningsprocesser, lovfortolkning og Bestyrelsessekretariat.