CP Kelco

Tate & Lyle
køber CP Kelco i
milliardtransaktion

Scroll
Case

Tate & Lyle køber CP Kelco i milliardtransaktion

Den britiske fødevarekoncern Tate & Lyle har købt ingrediensproducenten CP Kelco for USD 1,8 mia. (ca. DKK 12,5 mia.). J.M. Huber Corporation, der har ejet CP Kelco siden 2004, beholder en aktiepost på ca. 16%.

CP Kelco er en globalt førende producent af naturbaserede ingredienser. Virksomheden har rødder tilbage til 1934, hvor danske Karl Pedersen stiftede en marmeladefabrik og i den forbindelse havde brug for at producere pektin til sin marmelade. Han grundlagde derfor Københavns Pektinfabrik, senere kendt som Copenhagen Pectin (CP), der i 2000 fusionerede med den amerikanske virksomhed Kelco Company og blev til CP Kelco.

CP Kelco er i dag en af verdens førende producenter af pektin baseret på bl.a. citrusskal og har tre pektinfabrikker i henholdsvis USA, Kina og ved hovedkvarteret i Lille Skensved på Sjælland.

Tate & Lyle er en global producent af fødevareingredienser med en 160-år lang historie. Virksomheden beskæftiger i dag mere end 3.300 medarbejdere på 58 lokationer rundt om i verden og servicerer kunder i 121 lande. Tate & Lyle er noteret på London Stock Exchange.

Accura har i samarbejde med Linklaters rådgivet Tate & Lyle i forbindelse med transaktionen.