R&D

MTS Systems Corporation
køber seks selskaber

Flymotorer på et fly på en landingsbane.
Scroll
Case

Accura bistår MTS Systems Corporation ved køb af seks selskaber

Det børsnoterede amerikanske selskab MTS Systems Corporation har købt de danske selskaber: R&D Test Systems A/S, R&D Engineering A/S, R&D Steel A/S og R&D Tools & Structures A/S samt R&D Prague (beliggende i Tjekkiet) og RGDK Engineering Private Limited (beliggende i Indien) (samlet benævnt “R&D”).

R&D er en anerkendt markedsleder inden for projektering og produktion af testsystemer. R&D leverer viden og turnkey-løsninger til kunder inden for en lang række brancher, såsom vindenergi og luftfart, hvor det er altafgørende at foretage nøjagtig simulering under de ekstreme driftsforhold, som store, roterende konstruktioner udsættes for.

Med mere end 3.000 medarbejdere og en årlig omsætning på mere end DKK 5 mia. er MTS Systems Corporation en førende global leverandør af højeffektive test- og simuleringssystemer og sensorer. Efter købet vil R&D indgå som en del af MTS Systems Corporations Test & Simulation-segment.

Transaktionen medfører en betydelig styrkelse af MTS Systems Corporations teknologibase inden for test og simulering og af deres markedsposition inden for vindenergi- og luftfartsbranchen. Transaktionen sikrer desuden, at kunder i hele verden har adgang til markedsledende kompetencer inden for turnkey-projektering og -produktion.

Købsprisen er DKK 550 mio. (forudsat fuld betaling ved earn out). Transaktionen er betinget af fusionsanmeldelse og visse betingelser for closing.

Accura rådgav MTS Systems Corporation i forbindelse med disse transaktioner.