European Energy

Mitsubishi HC Capital investerer EUR 700 mio. i European Energy

Scroll
Case

Mitsubishi HC Capital investerer EUR 700 mio. i European Energy

Mitsubishi HC Capital Inc. (“Mitsubishi HC Capital”) offentliggjorde tidligere i dag, at de investerer ca. EUR 700 mio. i European Energy A/S (“European Energy”). Med investeringen erhverver Mitsubishi HC Capital 20% af kapitalandelene og stemmerettighederne i European Energy og bliver strategisk partner for European Energy.

European Energy udvikler og driver vedvarende “next-generation” energiselskaber med aktiviteter i hele værdikæden. Selskabet er en førende udvikler af vedvarende energi i Europa, hvis projekter til sammen har bidraget med udvikling af mere end 3 GW vedvarende energi, og med kommende udviklings- og anlægsprojekter på over 60 GW. European Energy er desuden en pioner inden for Power-to-X-innovation.

European Energy er et dansk selskab, som blev grundlagt i 2004. European Energy har i dag aktive projekter i 28 lande og har mere end 550 medarbejdere.

Mitsubishi HC Capital er en global aktør i en række forskellige brancher, herunder miljø og energi, og selskabet er en af de førende aktører inden for vedvarende energi i Japan. Mitsubishi HC Capital har desuden investeret i vedvarende energi i Europa og Nordamerika siden 2017. Med investeringen i European Energy vil Mitsubishi HC Capital styrke og udvide sine miljø- og energiaktiviteter i Europa, hvor innovative dekarboniseringsprojekter er i gang, og efterspørgslen efter grøn energi forventes at vokse betydeligt.

Accura var juridisk rådgiver for Mitsubishi HC Capital i forbindelse med investeringen.