Chr. Hansen Natural Colors

EQT køber Chr. Hansens Natural Colors-forretning for EUR 800 mio.

Natural Colors fremvist på et bord.
Scroll
Case

EQT køber Chr. Hansens Natural Colors-forretning for EUR 800 mio.

Kapitalfonden EQT har købt Chr. Hansens Natural Colors-forretning for EUR 800 mio. efter en længerevarende kompetitiv auktionsproces.

Natural Colors-forretningen er en global markedsleder inden for udvikling og produktion af naturlige ingredienser til at farve fødevarer og drikkevarer. Produkterne fremstilles af naturlige frugt- og grøntsagskoncentrater.

Natural Colors har hovedkvarter i Hørsholm og har omkring 650 ansatte, der servicerer 1.600 virksomhedskunder på globalt plan. I regnskabsåret 2018/2019 havde Natural Colors en omsætning på EUR 224 mio.

Chr. Hansen er en førende børsnoteret global bioscience-virksomhed, der udvikler løsninger inden for naturlige ingredienser til fødevare-, ernærings-, medicinal- og landbrugsindustrien. Mere end 1 mia. mennesker forbruger hver dag produkter, der indeholder naturlige ingredienser fra Chr. Hansen.

EQT er en af Nordeuropas førende kapitalfonde med mere end EUR 62 mia. i rejst kapital og omkring EUR 40 mia. i forvaltet kapital på tværs af 19 aktive fonde. EQT’s fonde har porteføljeselskaber i Europa, Asien, Stillehavsområdet og Nordamerika og har en samlet omsætning på mere end EUR 27 mia. og omkring 159.000 medarbejdere. Købet af Chr. Hansens Natural Colors er en af de første investeringer i EQT Fund IX, som har kapitaltilsagn for op mod EUR 15 mia.

Accura var lead legal counsel på alle juridiske aspekter af transaktionen, herunder strukturering, due diligence, carve-out og separering, konkurrence-/fusionsundersøgelser, finansiering og forhandling af transaktionsaftalen.