Davidsens Tømmerhandel

Davidsens Tømmerhandel solgt til finsk koncern

Scroll
Case

Davidsens Tømmerhandel solgt til finsk koncern

Familien bag byggemarkedskæden Davidsens Tømmerhandel har solgt en ejerandel på 90% til den børsnoterede finske koncern Kesko til en værdiansættelse af hele virksomheden på EUR 190 mio.

Davidsens Tømmerhandel blev grundlagt i 1944 af Christian Davidsen og har siden været ejet af Davidsen-familien. Virksomheden har især fokus på B2B-kunder og er blandt de største byggemarkedskæder i Danmark med en markedsandel på ca. 9%.

Davidsens Tømmerhandel har godt 850 ansatte og 23 forretninger i Danmark. Virksomheden fortsætter under eget navn og med Davidsen-familien som minoritetsejere. I 2022 opnåede Davidsens Tømmerhandel den højeste omsætning nogensinde på DKK 4,2 mia.

Kesko er en af Finlands største virksomheder med ca. 1.800 forretninger i Finland, Sverige, Norge, Estland, Letland, Litauen og Polen og gør sig bl.a. inden for dagligvarehandel, salg af biler og byggematerialer. Med opkøbet af Davidsens Tømmerhandel entrerer Kesko det danske marked som en del af virksomhedens vækststrategi og styrker sin position i Nordeuropa.

Transaktionen er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse.

Accura rådgav Davidsen-familien i forbindelse med transaktionen med assistance fra dedikerede medarbejdere fra alle Accuras afdelinger.