Norne Carbon Storage Hub

CS Capital indgår aftale
om investering i
dansk CCS-projekt

Scroll
Case

CS Capital indgår aftale om investering i dansk CCS-projekt

Core Sustainability Capital (“CS Capital”) og Fidelis New Energy (“Fidelis”) har indgået et investeringspartnerskab, der skal sikre den videre udvikling og færdige konstruktion af Norne Carbon Storage Hub (“Norne”).

Norne er et “Carbon Capture and Storage”-projekt, der råder over CO2-opsamlings-, opbevarings- og lagringsfaciliteter i Danmark. Målsætningen er, at Norne i 2027 kan påbegynde opsamling af CO2 fra danske og europæiske virksomheder og lagre det effektivt, sikkert og permanent dybt nede i undergrunden. Norne forventer i 2030 at kunne lagre over 30 mio. tons CO2 om året, hvilket svarer til mere end halvdelen af Danmarks årlige CO2-udledninger.

CS Capital er en kapitalfond, som investerer i nordiske virksomheder og projekter med grønt aftryk, der gør en forskel i den bæredygtige transformation. Kapitalfonden råder over DKK 5 mia., som det danske pensionsskab Velliv har allokeret til dem.

Den amerikanske energikoncern Fidelis står bag etableringen af Norne-projektet. Fidelis udvikler, ejer og driver en række infrastrukturprojekter, alle med det formål at reducere CO2-udledningen ved hjælp af gennemprøvede teknologier, som leverer sikre innovative løsninger med lave omkostninger og miljøpåvirkninger. De har hovedkontor i Houston og et europæisk kontor i København.

Accura har rådgivet CS Capital i forbindelse med investeringen.