Blåt ammoniakprojekt

Copenhagen Infrastructure
Partners investerer i
blåt ammoniakprojekt

Opbevarings
Scroll
Case

Copenhagen Infrastructure Partners investerer i blåt ammoniakprojekt

Copenhagen Infrastructure Partners (“CIP”) har gennem sin fond Energy Transition Fund (CI ETF I) købt aktiemajoriteten i et blåt ammoniakprojekt beliggende langs den amerikanske golfkyst. Projektet bliver udviklet sideløbende med amerikanske Sustainable Fuels Group.

Projektet har påbegyndt de detaljerede tekniske arbejder og vil i første omgang bestå af to faser. Når projektet er fuldt operationelt i 2027, vil der være en produktionskapacitet på 4.000 tons om dagen fra begge faser og en årlig produktion på ca. 3 mio. tons fra begge faser.

Blå ammoniak er en metode til ammoniakproduktion, der har en lav CO2-effekt ved at kombinere traditionel ammoniaksyntese med brug af naturgas med efterfølgende CO2-fangst og -lagring. Projektet vil anvende Topsoes SynCOR-teknologi til at producere blå ammoniak med den laveste CO2-intensitet og forventes at reducere CO2e-udledningerne med 90% i forhold til traditionel ammoniakproduktion.

Accura har været juridisk og forretningsmæssig rådgiver for CIP i forbindelse med transaktionen, herunder i forhandlinger og ved udarbejdelse af de væsentligste transaktionsdokumenter.

Accuras globalt førende Renewable Energy-afdeling består af mere end 60 specialister, der udelukkende rådgiver om vedvarende energi.