Copenhagen Infrastructure Partners

Copenhagen Infrastructure Partners frasælger 25% ejerandel til Vestas

Onshore vindmøllepark.
Scroll
Case

Copenhagen Infrastructure Partners frasælger 25% ejerandel til Vestas

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har indgået en aftale med Vestas, hvorved Vestas erhverver en 25% minoritetsandel i CIP til en pris på EUR 500 mio.

CIP er en dansk global markedsleder inden for greenfield-infrastrukturinvesteringer i vedvarende energi. CIP har ca. EUR 14 mia. under forvaltning i investeringstilsagn fra tæt på 100 af verdens førende investorer, som omfatter pensions- og forsikringsselskaber og store familiekontorer.

Provenuet fra transaktionen skal anvendes til geninvesteringer i CIP og nye fonde med henblik på at accelerere væksten og innovation og øge co-investeringer.

Som en global markedsleder designer, producerer, installerer og servicerer Vestas vindmøller overalt i verden. Med mere end 122 GW vindenergi i 82 lande har Vestas installeret mere vindenergi end nogen anden. Vestas har mere end 25.500 medarbejdere. Investeringen i CIP vil forøge Vestas’ involvering på tværs af den vedvarende energikæde.

Transaktionen gør det muligt for CIP at forblive i front og foretage betydelige investeringer i hele verden og udvikle sig til en førende platform for institutionelle investorer, der ønsker at anbringe kapital direkte i nogle af verdens største og førende energiprojekter.

Accura rådgav CIP i forbindelse med transaktionen.

Læs mere i pressemeddelelsen her.