Mikkeller

Carlsberg køber
ejerandel i Mikkeller

Scroll
Case

Carlsberg køber ejerandel i Mikkeller

Det verdenskendte specialbryggeri Mikkeller har indgået et partnerskab med et af verdens største bryggerier Carlsberg. Partnerskabet har til formål at øge tilgængeligheden af Mikkellers øl i Danmark. Samtidigt har Carlsberg erhvervet en minoritetspost på 20% i Mikkeller.

Mikkeller blev stiftet i 2006 af Mikkel Bjergsø, som begyndte med at brygge øl i sit køkken på Vesterbro. I dag er Mikkeller til stede på mere end 40 markeder verden over og står desuden bag flere barer og restauranter i Danmark og barer i bl.a. Tokyo, London, Paris, Færøerne, Tallinn og Taipei.

Foruden Mikkel Bjergsø og Carlsberg tæller ejerkredsen i Mikkeller den amerikanske kapitalfond Orkila Capital, der første gang investerede i Mikkeller i 2016. Orkila sælger en væsentlig ejerandel til Carlsberg, men fortsætter som Mikkellers næststørste investor efter Mikkel Bjergsø, der fastholder stemmemajoriteten og fortsætter i sin rolle som adm. direktør.

Mikkeller ønsker at fortsætte succesen med egne barer og restauranter og at styrke brandet yderligere og udvikle og fremstille nye innovative kvalitetsøl.

Accura rådgav Mikkeller og Orkila Capital i forbindelse med transaktionen.