Blue World Technologies

Blue World Technologies
modtager investering fra
Breakthrough Energy
Ventures

Scroll
Case

Blue World Technologies modtager investering fra Breakthrough Energy Ventures

Det danske selskab Blue World Technologies, der udvikler og producerer metanolbrændselsceller, har afsluttet sin Serie B-investeringsrunde med at tiltrække en massiv investering fra Breakthrough Energy Ventures (“BEV”), en af verdens førende venturefonde inden for innovation og grøn teknologi oprindeligt grundlagt af Bill Gates.

Investeringen fra BEV sammen med visse eksisterende aktionærer, herunder Vækstfonden, bringer Blue World Technologies’ samlede kapitalfremskaffelse i Serie B-investeringsrunden op på ca. EUR 37 mio. (DKK 275 mio.). Den nye kapital vil blive anvendt til skalering af selskabets eksisterende brændselscelleproduktion og til investeringer i udviklingen af methanoldrevne brændselscelleapplikationer inden for den maritime sektor.

Blue World Technologies udvikler og producerer metanolbrændselsceller som et grønt alternativ til traditionelle forbrændingsmotorer
og -generatorer og befinder sig i øjeblikket i præ-serieproduktionsfasen. Blue World Technologies vil senere på året iværksætte egentlig serieproduktion, og med yderligere skalering forventer selskabet at nå en produktionskapacitet på 500 MW inden for få år.

Breakthrough Energy Ventures blev grundlagt i 2015 af Bill Gates og andre fremtrædende investorer med det formål at sætte fart i innovationen inden for bæredygtig energi og andre teknologier, der kan reducere udledningen af drivhusgasser. BEV’s investering i Blue World Technologies er delvist finansieret af Breakthrough Energy Ventures-Europe (BEV-E), en pilotfond etableret i 2019 i et partnerskab mellem Breakthrough Energy Ventures og Europa-Kommissionen med det formål at investere i banebrydende teknologier til afkarbonisering af alle dele af økonomien.

Accura rådgav Blue World Technologies i forbindelse med investeringen.

Foto: Blue World Technologies