ecoXpac

BillerudKorsnäs køber ecoXpac og indgår joint venture med ALPLA

ecoXpac nedbrydelig emballage på en strand.
Scroll
Case

BillerudKorsnäs køber ecoXpac og indgår joint venture med ALPLA

Børsnoterede BillerudKorsnäs har købet det danske selskab ecoXpac, der siden 2010 har udviklet og i samarbejde med bl.a. Carlsberg Group produceret flasker lavet af papirfibre. Samtidig er der indgået en betinget aftale om salg af aktier til og en joint venture-aftale med tyske ALPLA.

Visionen er at videreudvikle ecoXpacs innovative produkter og bl.a. skabe en komplet bionedbrydelig og genanvendelig papirflaske.

BillerudKorsnäs er verdens førende leverandør af bæredygtige emballagematerialer. Selskabet har en omsætning på SEK 22 mia. og 8 produktionsenheder i Sverige, Finland og Storbritannien og beskæftiger omkring 4.400 medarbejdere i over 13 lande. ALPLA er verdensledende inden for udvikling og produktion af plastikemballage og har mere end 20.000 ansatte fordelt på fabrikker i 46 lande, hvor der produceres specialfremstillede emballagesystemer, flasker og lukninger.

Dele af transaktionen er betinget af de sædvanlige myndighedsgodkendelser, og transaktionen forventes gennemført i 3. kvartal 2019, hvorefter BillerudKorsnäs og ALPLA forventes at dele ejerskabet af ecoXpac.

Accura rådgav BillerudKorsnäs.