LBN Medical

Amerikansk markedsleder
køber danske LBN Medical

Person i en scanner.
Scroll
Case

Amerikansk markedsleder køber danske LBN Medical

Den amerikanske virksomhed DirectMed Parts & Service (“DirectMed”), der er ejet af den amerikanske kapitalfond NMS Capital, har købt den danske medtech-virksomhed LBN Medical.

LBN Medical har hovedsæde i Aalborg og er en førende international forhandler af brugt billeddiagnostisk udstyr fra ledende producenter såsom Canon, GE, Hologic, Siemens og Philips. Virksomheden opkøber og renoverer CT-, MRI-, røntgen- og ultralydsscannere og videresælger både komplette systemer og reservedele til kunder inden for medicinalindustrien i hele verden.

DirectMed er specialiseret i salg af reservedele og komponenter til billeddiagnostisk udstyr, og er den største virksomhed på verdensplan inden for sit område. Opkøbet af LBN Medical skal bidrage til at understøtte DirectMeds ekspansion uden for Nordamerika og til at indfri virksomhedens mission om at forlænge levetiden på billeddiagnostisk udstyr med henblik på generelt at nedbringe omkostningerne forbundet med billeddiagnostiske undersøgelser.

NMS Capital er en kapitalfond med hovedsæde i New York med fokus på strategiske investeringer og opkøb af små og mellemstore virksomheder. NMS Capital blev skabt i 2010 i forbindelse med et “spin-out” af en række porteføljeselskaber fra Goldman Sachs’ Merchant Banking Division. NMS Capital fokuserer sin investeringsaktivitet på vækstvirksomheder med hovedsæde i USA, særligt virksomheder inden for erhvervsservice- og sundhedsområdet.

Accura rådgav DirectMed og NMS Capital i relation til alle danske juridiske og skattemæssige aspekter af transaktionen.