Scroll
ecoXpac A/S

BillerudKorsnäs køber ecoXpac A/S og indgår joint venture med ALPLA

 

Case

BillerudKorsnäs køber ecoXpac A/S og indgår joint venture med ALPLA

Børsnoterede BillerudKorsnäs har købet det danske selskab ecoXpac A/S, der siden 2010 har udviklet og i samarbejde med bl.a. Carlsberg Group produceret flasker lavet af papirfibre. Samtidig er der indgået en betinget aftale om salg af aktier til og en joint venture-aftale med tyske ALPLA.

Visionen er at videreudvikle ecoXpac A/S’ innovative produkter og bl.a. skabe en komplet bionedbrydelig og genanvendelig papirflaske.

BillerudKorsnäs er verdens førende leverandør af bæredygtige emballagematerialer. Selskabet har en omsætning på SEK 22 mia. og 8 produktionsenheder i Sverige, Finland og Storbritannien og beskæftiger omkring 4.400 medarbejdere i over 13 lande. ALPLA er verdensledende inden for udvikling og produktion af plastikemballage og har mere end 20.000 ansatte fordelt på fabrikker i 46 lande, hvor der produceres specialfremstillede emballagesystemer, flasker og lukninger.

Dele af transaktionen er betinget af de sædvanlige myndighedsgodkendelser, og transaktionen forventes gennemført i 3. kvartal 2019, hvorefter BillerudKorsnäs og ALPLA forventes at dele ejerskabet af ecoXpac A/S.

Accura rådgav BillerudKorsnäs.