Udvekslingsophold på Hawaii

Vi støtter op om studerende, der gerne vil på udvekslingsophold, da det er med til at styrke deres personlige og faglige udvikling. Samtidig kommer de tilbage til Accura med masser af ny viden, inspiration og netværk samt en international forståelse.

Rebecca fortæller her om sit ophold:
​​

Jeg var et semester på udveksling i den amerikanske delstat Hawaii, hvor jeg boede i hovedstaden Honolulu. Her studerede jeg på Hawaii Pacific University, hvor jeg havde fagene Legal and Regulatory Context for Managers, Justice Systems, State and Local Government og Business. Jeg valgte fagene, da det tiltalte mig at prøve kræfter med juraen på nye måder og ud fra et mere samfundsvidenskabeligt og erhvervsjuridisk perspektiv.

Undervisningen på Hawaii Pacific University er i høj grad bygget op omkring en interaktiv og case-orienteret læringstilgang. Derudover byder undervisningen på en god portion udenadslære i form af ugentlige tests med blyant.

Universitetet ligger fordelt på forskellige campusser – det ene med udsigt til bjerge, det andet ud til havet. Studiemiljøet er aktivt og indebærer, udover de sædvanlige sportsgrene, tilbud om surf-lektioner samt indblik i Hawaiianske traditioner. Derudover er universitetet et af de førende inden for marinbiologi, hvilket afspejler sig i en lang række grønne initiativer.

Jeg glædede mig meget til at skifte KUA’s brutalisme ud med bjerge og lunt vejr. Derudover håbede jeg naturligvis, at jeg ville dygtiggøre og udvikle mig både personligt, fagligt og socialt.

Mine fem måneder på Hawaii var vidunderlige, og den 50. stat skuffede ikke på nogen parametre. Fagligt synes jeg opholdet har givet mig en langt bedre ballast til at forstå internationale aspekter af juraen. Studiemiljøet var både imødekommende og inkluderende, og øen var særdeles naturskøn.

Mine undervisningstimer lå i de tidlige morgen- og sene aftentimer. Det var derfor ikke usædvanligt at være i skole til klokken 22, til gengæld var det muligt at nå at surfe til solnedgang eller bestige et bjerg inden undervisning om morgenen. Hawaii har nogle af de bedste bølger i verden, og med fem minutters gang til vandet fra min bopæl, surfede vi næsten hver dag. Derudover brugte jeg meget tid på at bestige bjergene på øen, spille volleyball på stranden og opleve det vilde dyreliv.

Jeg vil varmt anbefale enhver, der overvejer det at tage af sted på udveksling.”