Studievalgsføljeton part 1

Har du også haft dine overvejelser om valget af studie? Magnus Vest Mortensen, stud.jur. i vores Afdeling for M&A, giver her et indblik i, hvilke overvejelser han gjorde sig forud for valg af studie og studierelevant job på et erhvervsadvokatkontor.


Hvilke overvejelser lå bag din beslutning om at læse jura?
Jeg havde overvejet at studere jura i løbet af gymnasiet, hvor jeg deltog i et studieforløb på et par dage ved Aarhus Universitet, hvor man var med til nogle af forelæsningerne. Jeg tror egentlig, at jeg bestemte mig endeligt for at vælge jura der, selvom jeg var lidt i tvivl, da jeg samtidig også synes, at CBS tilbød nogle spændende uddannelser.

Og så sparrede jeg med en familieven, der er uddannet jurist. Familievennen fortalte mig om uddannelsen, jobmulighederne efterfølgende og de typiske opgaver, som vedkommende arbejdede med.

Hvad fik dig til at vælge et studiejob inden for erhvervsjura?
Jeg søgte et job inden for erhvervsjura, da det var de erhvervsretlige fag på studiet, som fangede mig mest i starten, og så søgte jeg i den retning. Da jeg skulle søge ind på universitet efter gymnasiet, stod valget mellem jura og en erhvervsøkonomisk uddannelse på CBS. Valget faldt på jura, så det har været perfekt for mig, at jeg har kunne kombinere min interesse for forretningsverdenen med jurastudiet.

Hvad synes du er det bedste ved at arbejde på et erhvervsadvokatkontor?
Det bedste ved at arbejde på et erhvervsadvokatkontor er de spændende virksomheder og sager, som man får lov til at arbejde med. Jeg synes i særdeleshed, at det er spændende at få et dybdegående indblik i de virksomheder, som vi arbejder med. Samtidig så er det en arbejdsplads med højt tempo, hvilket jeg trives i.

Har du nogle gode råd til dem, der skal til at søge ind på en videregående uddannelse og overvejer at læse jura?
Mit råd til dig, der overvejer at søge ind på jurastudiet, er at sparre med andre, der har læst jura for at høre om deres oplevelser af uddannelsen, jobmuligheder og arbejdsopgaver. Derudover skal du være indstillet på, at det er en læsetung uddannelse, hvor du kommer omkring mange forskellige brancheområder, som du kan dykke ned i.

 

Følg med i næste uge, hvor Rafael Meyer-Schmidt, stud.jur. i vores Afdeling for Fast Ejendom, giver et indblik i sine overvejelser om studievalg og studiejob.