Studievalgsføljeton part 2

Har du også haft dine overvejelser om valget af studie og studiejob? Rafael Meyer-Schmidt, stud.jur. i vores Afdeling for Fast Ejendom, giver her et indblik i, hvilke overvejelser han gjorde sig forud for valg af studie og studierelevant job på et erhvervsadvokatkontor.


Hvilke overvejelser lå bag din beslutning om at læse jura?
Jeg var meget splittet imellem at læse jura og læse nogle af de erhvervsøkonomiske uddannelser. Min grundlæggende holdning var, at jeg gerne ville løse problemer, der er super vigtige for den person, der kommer med dem. I sidste ende valgte jeg jura, fordi sammensætningen af fag var mere spændende, og fordi jeg altid kan supplere op med erhvervsøkonomiske fag senere hen.

Hvad fik dig til at vælge et studiejob inden for erhvervsjura?
Ren interesse. Jeg gik på HHX og havde derfor fag som International Økonomi, Virksomhedsøkonomi og Erhvervsret. Så det var naturligt for mig at søge mod den del af juraen, der beskæftiger sig med de områder.

Derudover får man lov til at løse spændende og ofte ret presserende problemer for sine kunder, når man kommer ud som advokat, og man kan derfor se resultatet af ens arbejde, selvom det ikke ender i et fysisk produkt. Advokatjobbet er et håndværk, som jeg gerne vil lære på et stort advokatkontor.

Hvad synes du er det bedste ved at arbejde på et erhvervsadvokatkontor?
Miljøet, opgaverne og morgenmaden. Hos Accura er jeg omgivet af mennesker, der er super dygtige til deres arbejde og samtidig har en stor vilje til at lære fra sig. Når de samme dygtige mennesker også forstår at koble af og have det sjovt, er det nemt at bruge ekstra tid med dem – både på arbejdet og i fritiden.

Opgaverne spænder bredt. Selvom jeg blot er et tandhjul i nogle meget store processer, er det tilfredsstillende at have bidraget til nogle af de store sager, der opstår i branchen og som kan fylde i samfundsbilledet generelt.

Det er sjældent (læs: aldrig), at jeg står op tirsdag morgen for at lave pandekager eller risengrød til mig selv. Derfor sætter jeg ekstra pris på morgenmadsordningen, der redder mig fra at spise yoghurt med havregryn 7 dage i streg.

Har du nogle gode råd til dem, der skal til at søge ind på en videregående uddannelse og overvejer at læse jura?
Mulighederne er så mange, når man læser jura. Hvis du grundlæggende set gerne vil løse komplekse problemer for andre eller forstå samfundet omkring dig bedre, er jurastudiet et godt sted at starte.

Når du (forhåbentligt) kommer ind på studiet, så husk at melde dig til en eller flere studenterforeninger. Du får meget mere ud af studiet og finder ud af, at uni-livet kan byde på andet end fyldte forelæsningssale og §§’er.

 

Følg med næste gang, hvor Camilla Grøn, legal trainee i vores Afdeling for Bank & Finans, giver et indblik i sine overvejelser om studievalg og studiejob.