Studievalgsføljeton part 3

Har du også haft dine overvejelser om valget af studie og studiejob? Camilla Grøn, legal trainee i vores Afdeling for Bank & Finans, giver her et indblik i, hvilke overvejelser hun gjorde sig forud for valg af studie og studierelevant job på et erhvervsadvokatkontor.


Hvilke overvejelser lå bag din beslutning om at læse HA(jur.)/cand.merc.(jur.)?
Jeg synes HA(jur.)/cand.merc.(jur.) var en ideel uddannelse for mig, eftersom jeg altid både har været utrolig glad for humanistiske fag i gymnasiet og har haft stor flair for matematik.

Økonomi og jura er i sig selv to meget selvstændige fagområder, men på samme tid hænger de også uløseligt godt sammen. Meget jura er funderet på økonomiske hensyn, og omvendt kan jura også benyttes i økonomisk sammenhæng som styringsværktøj og optimering af en virksomhed. Lige netop dét fascinerer mig.

Hvad fik dig til at vælge et studiejob på et erhvervsadvokatkontor?
Som cand.merc.(jur.)-studerende kan det godt være lidt atypisk at havne på et advokatkontor. Dog synes jeg, at Accura netop rummer både det økonomiske og juridiske aspekt, eftersom det er et af de største transaktionshuse i Danmark. Jeg sidder selv som legal trainee i afdelingen for Bank & Finans, hvor det er meget værdiskabende, at jeg f.eks. har haft økonomiske fag som finansiering og regnskab på studiet.

Hvad synes du er det bedste ved at arbejde på et erhvervsadvokatkontor?
Jeg synes dynamikken og det høje tempo er utroligt motiverende, eftersom mange af de projekter, vi arbejder på, kører intenst over en kortere periode. Derudover synes jeg, at det er utrolig givende at være cand.merc.(jur.)-studerende på et advokatkontor, da mit arbejde er identisk med det arbejde, som jurastuderende har, og at jeg på samme tid har en god kommerciel forståelse opbygget gennem studiet.

Har du nogle gode råd til dem, der skal til at søge ind på en videregående uddannelse og overvejer at læse HA(jur.)/cand.merc.(jur.)?
Jeg ved, at rigtig mange overvejer valget mellem HA(jur.) og jura, hvorfor jeg synes, at det er vigtigt at gøre op med sig selv, hvorvidt man også ønsker et økonomisk element i sin uddannelse. Det skal ikke underkendes, at den økonomiske del af uddannelsen udgør ca. 50%, og jeg synes derfor, at det er nødvendigt at overveje, om det er noget, som vækker en interesse, og hvorvidt man ønsker, at det skal indgå i ens kommende uddannelse.

Derudover er alle de juridiske fag på studiet udelukkende erhvervsjura, så fag som strafferet, forfatningsret og familie- og arveret indgår ikke i HA(jur.)-uddannelsen.

Personligt synes jeg selv, at uddannelsen opfylder mine behov både inden for det humanistiske univers og det logiske og matematiske univers, og derfor har jeg været rigtig glad for mit studievalg.

 

Følg med senere på ugen, hvor vi runder Studievalgsføljetonen af med Julie Katharina Kirstein, stud.jur. i vores videnafdeling, som vil give et indblik i nogle af sine overvejelser om studievalg og studiejob.