Student på de store sager

Som student hos Accura bliver du også involveret i de store og komplekse sager, der ofte ender som topnyheder i medierne. Laurids, legal trainee i vores Afdeling for M&A, fortæller her om, hvad det indebærer at være student på en stor, international transaktion og ikke mindst, hvad han har lært af det.

Hvordan var det at være med på en stor sag?
Det var meget lærerigt. Man mærker virkelig, hvordan M&A er et produkt af teamwork – horisontalt såvel som vertikalt i afdelinger. Det betyder meget at være en del af et kompetent og dedikeret team, hvor man får et stort ansvar. Jeg har hele vejen igennem følt mig tryg, da jeg ved, at mine kollegaer altid har min ryg og har fokus på at sikre et godt læringsgrundlag med mulighed for at lære og erfare fra frontlinjen i en transaktion.

Hvad var den største udfordring ved det?
Tempoet kan være rigtig højt og deadlines stramme. Det kan derfor godt udfordre ens planer uden for arbejde, så det er vigtigt at have en dynamisk kalender og at kunne give en kvajebajer, hvis man skal rykke en aftale i sidste sekund.

Hvad har du lært ved at have været med inde over netop denne sag?
Det var enormt udfordrende at jonglere alle ens arbejdsopgaver. Man er som student typisk tilknyttet flere projekter, så det har været enormt lærerigt at lære at håndtere sine opgaver, når flere projekter er aktive. Det kræver en løbende dialog med ens team, så det sikres, at alle opgaver bliver eksekveret og fulgt til dørs i tide.

Hvilken slags opgaver fik du i forbindelse med sagen?
I M&A spænder opgaverne generelt rigtig bredt. Jeg blev involveret i alt lige fra opbygning af datarum, der skal indeholde virksomhedens væsentligste dokumentation, som bydere og rådgivere så kan tilgå, til at være med til at udarbejde en såkaldt vendor due diligence-rapport. Dette er en rapport, den sælgende virksomhed selv udarbejder, og som rådgiverne efterfølgende kan tilgå.

Hvad gjorde størst indtryk på dig?
Det gjorde stort indtryk på mig, at Accura er så dygtigt et advokathus i international kontekst. Det var en international transaktion, hvor vi indhentede juridisk input fra 8 jurisdiktioner, men hvor jeg kunne mærke, at Accuras faglighed og finesse var markant højere end vores internationale kollegaer. Det gjorde stort indtryk og er blot en cadeau til alle mine dygtige kollegaer.