Accuras mentorordning

Sæt retning på dit studie med en mentor

En mentor i Accuras mentorordning kan hjælpe dig godt på vej med at sætte retning på dit studie. Læs med her, og bliv klogere på, hvordan et mentorforløb kan hjælpe dig.

Jurastudiet kan være krævende. Du skal igennem indviklet læsestof, der bliver stillet store krav til din performance, og du skal træffe mange valg i løbet af uddannelsen om bl.a. valgfag, studiejob og karriereretning.

Accuras mentorordning har igennem de sidste 10 år hjulpet jurastuderende på vej i deres karriere ved at matche dem med en mentor i form af dygtige og engagerede jurister fra Accura.

Caroline Dybbro Andersen er mentee i Accuras mentorordning 2021 og nævner de mange valgmuligheder på studiet som en primær årsag til, at hun ansøgte om at få en mentor:

Jeg ansøgte om at komme med i mentorordningen, da det var en oplagt mulighed at få lov til at sparre med en mentor, der selv har stået over for alle de forskellige valg, der skal træffes i løbet af studiet.

Fokus på dig og din karriere
Hvis du ligesom Caroline føler, at du har brug for sparring og hjælp til at få lidt “retning” på alle dine tanker om studie, karriere eller bare det at være en ung jurastuderende, så vil en mentor kunne hjælpe dig godt på vej.

Gennem et individuelt forløb, hvor din personlige mentor kun har fokus på dig og dine udfordringer, vil du få større indsigt i dine evner og talenter, samtidig med at du får et unikt kendskab til branchen, faget og mulige karriereveje.

Mentorordningen har været med til at udvikle mig personligt, og jeg er blevet mere bevidst om, hvilken vej på studiet og i min fremtidige karriere, som jeg ønsker at gå,” fortæller Caroline.

Du styrer selv showet
Et af mentorordningens hovedformål er at skabe meningsfulde samtaler mellem to personer i et fortroligt rum. Som mentee vil du opleve at få nye indsigter fra en erfaren person, der har en helt særlig faglig forståelse for din situation og de valg, du står overfor.

En mentor kan derfor hjælpe dig med at arbejde struktureret med dine udfordringer og muligheder, men han eller hun dikterer ikke, hvad du skal gøre, og træffer ikke beslutningerne for dig. Din mentor fungerer i stedet som din personlige sparringspartner.

Det har været meget givende at kunne sparre med min mentor, som allerede har været igennem jurastudiet, og som derfor kan give sine råd til, hvordan hun har haft truffet sine valg. Min mentor og jeg har fået skabt et rigtig fint fortroligt rum, der betyder, at vi kan vende både små og store problemstillinger,” fortæller Caroline.

Læs mere om, hvad du får ud af at deltage i Accuras mentorordning her.