Livet som advokatfuldmægtig og professionel sportsudøver

Hos Accura bakker vi op om medarbejdere, der dyrker sport på professionelt niveau. Her kan du møde Jasmin, der ved siden af sit arbejde som advokatfuldmægtig i vores Afdeling for Fast Ejendom også er en fast del af det danske A-landshold i floorball.

Kan du fortælle lidt om din karriere som floorballspiller?
Jeg har spillet floorball i cirka 14 år, vundet det danske mesterskab 7 gange og har de seneste 9 år spillet på det danske landshold. Jeg startede i min hjemby Frederikshavn i Nordjylland, hvor floorball er en af byens største sportsgrene, og hvor der dengang også var et SportsCollege med floorball. Efter gymnasiet flyttede jeg et år til Sverige, hvor jeg spillede professionelt i en sæson. I Sverige er sporten meget større, idet den blandt andet bliver vist på tv og stort set alle kender til sporten. Det er desværre ikke er tilfældet i Danmark (de fleste kender dog lidt til sporten, når man nævner, at det er det samme som hockey i folkeskolen).

Jeg spiller i dag i Copenhagen FC, som forward/wing. Vi træner 2 gange om ugen og spiller kampe i weekenden. Derudover er der landsholdssamlinger og udenlandsturneringer i løbet af året.

Hvordan ser en typisk hverdag ud for dig?
Min hverdag består stort set altid af et træningspas inden eller efter arbejde afhængigt af, om jeg har floorballtræning eller ej. De dage, hvor jeg ikke træner floorball, træner jeg oftest i fitness eller løber inden arbejde. De dage, hvor jeg har floorballtræning, møder jeg oftest ind på arbejdet omkring kl. 07.00, så jeg har mulighed for at gå, når jeg skal til træning.

Hvad er dine oplevelser med at dyrke professionel sport ved siden af arbejdet hos Accura, og er der noget, der har overrasket på godt og ondt?
Mine oplevelser er rigtig gode. At dyrke professionel sport giver et godt afbræk fra en (sommetider) presset hverdag, og det er en rigtig god måde at få koblet af på.

Det er selvfølgelig ikke altid en dans på roser, da både advokatfuldmægtiglivet og floorball er tidskrævende. Så det handler meget om prioritering og planlægning for at få det til at gå op, og selvfølgelig en accept af, at floorball ikke længere kan være min førsteprioritet, og at jeg nogle gange må melde afbud til træning.

Jeg mærker en stor opbakning fra Accura i forhold til min sport. Det var også en af de ting, som vi talte mest om under mine ansættelsessamtaler, og der blev givet et klart udtryk for, at man hos Accura støtter op om min sport og ønsker, at jeg skal fortsætte. Dette var ikke tilfældet hos et andet advokatkontor, som jeg ligeledes var til samtale hos, hvilket også var en af årsagerne til, at Accura var det helt rigtige valg for mig.

Derudover viser mine kolleger stor interesse for min sport. Særligt ved mit sidste VM fulgte flere kolleger med, sågar på partnerniveau, og jeg fik under turneringen beskeder fra kontoret. Det betyder rigtig meget, at jeg får den opbakning, at Accura ser positivt på min træning, og at jeg eksempelvis har mulighed for at holde fri en uge til VM. Hvis jeg ikke havde den opbakning, ville det ikke være muligt for mig at spille floorball på det plan, som jeg gør i dag.

Er der andet, du vil tilføje?
Floorball er en fed og hurtig sport, hvor alle kan være med uanset niveau – min mormor spiller endda. Så jeg kan kun opfordre andre til at prøve sporten.